Är våren redan här ?

sebastien 9 Comments

De senaste dagarna har jag varit riktigt inkonsekvent! Jag har gjort hallon tartelettes med färska hallon… Mitt i Mars!
Jag är en av de som tycker att det är viktigt att respektera säsongerna och jag har alltid jobbat på det sättet.
Men kom igen den här vintern… den tar aldrig slut!! Snö idag igen!
Förra veckan fick jag prov på superfina hallon från min frukt o grönt leverantör. Svårt att tro men de var faktiskt jättegoda och fina. Jag blev glad bara av att titta på de! Började tänka hallonbuskar, sommar, picknick, pétanque, kall öl…
Denna känsla kunde jag bara inte behålla för mig själv! Det är det jag gör, bakar för att göra mina kunder lyckliga, eller hur?
Och det fungerar… Tänk dig sitta ner  med en sådan hallon tartelette och en god cappuccino.. Det gjorde jag idag och glömde, i alla fall för en stund att vintern inte var slut ännu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienÄr våren redan här ?

Comments 9

 1. Susanna

  hej Sébastien,

  jättebra blogg, så många fina bröd!

  jag ska åka till paris om ett par veckor, och undrar om du har tid och lust att tipsa om något bra café, där man kanske kan äta surdegsbröd, eller macaronger?

  tack på förhand!

 2. sebastien Boudet

  hej Susanna,
  Jag har bort utomlands i över 15 år så tyvärr känner mig lite som en turist i Paris! Det finns massor med bra stället att besöka: Pierre Hermé skulle vara mitt första val.

  Tack Fru choklad och Kafe

 3. Cecile

  Hej, undrar om ni tar emot praktikanter på Petite France under somamren? Utbildar mig till bagare och tyckte att det hade varit helt fantastiskt roligt.

 4. sebastien Boudet

  Cecile: Jag gör min bästa och tar praktikanter när det går! Bageriet är inte så stort och just nu har vi ingen plats för fler…Ta ett titt förbi så jag kan berätta mer om hur det går till om du vill praktisera oss mig.
  Ha det bra.

  alexXandra: Eller hur!

Leave a Reply