Jag älskar de första timmarna på morgonen, de är tidlösa, magiska. Alla sover djupt, hemma hos sig och väntar tills väckarklockan ska börjar ringa.
I bageriet är det full fart, det är mycket som ska vara klart innan vi öppnar och det är fullt fokus på ugnen.
Många undrar säkert varför jag älskar min ugn så mycket! Svaret är enkelt, ugnen förverkligar mina drömmar! Den gör deg till bröd, socker till caramel, anklår till confit, mördegsplator till tarteletter…
Varje morgon, när jag kommer till Petite France, står den där, varm och stabil, hungrig och undergiven i väntan på sitt dagliga arbete.
Jag älskar det momentet när allt ska köras igång.
Idag, tack vare sommartiden kom de flesta till jobbet en timme försenade, jag var helt ensam i nästan 4 timmar! Jag fick springa som en galning mellan konditoriet, bageriet och köket… Och när var allt klart kändes det så himla skönt att vara där, i min ensamhet!
Eller inte så ensamt… Min ugn vad där med!

Ensamhet!
Stenugnen kl 04 på morgonen med 120 limpor i …Vackert va?
Comments 15
Vilka fantastiskt goda bakelser som slank ner i min brödpåse idag! Besökte ert trevliga bageri för första gången och mina förväntningar överträffades med råge. Nu ser jag fram emot att skiva upp välgräddat surdegsbröd med fin skorpa till måndagsfrukosten…
anna
härligt!
Måste vara skönt att ha en ugn med så många våningar.
Underbart!
Det e de jag ser framemot själv på jobbet, de e att vara ensam i lugn o ro på morgonen, och förbereda.
Blir de för mycket på dagen, så slinker jag in i bakrummet, och knådar mig bort ett tag.
Kommer garanterat besöka er när jag lämnar Malmö för att besöka STHLM,
Tack för en inspirerande blogg, följt dig ett tag nu, och tänkte att de var på tiden att jag skrev.
Det ser mycket vackert ut önskar mig sj en stenugn på mitt jobb… men de får tydligen vänta… Det ser jävligt vackert ut…
Hej Anna och tack!
Hoppas att brödet träffade dina förväntningar oxå i morse!
JA Martin, när jag fick den trodde jag att jag hade köpt för stort… Men den var inte det!
Hej Lenny, kul för mig att veta att andra bagare läser bloggen… Du får gärna skriva mer, det är kul med feed back.
Vart jobbar du någonstans Daniel ?
Jobbar på Margaretas bröd och bakverk i Mölndal… En trevlig blog du har här… Får ta och kolla in ditt ställe när man har vägen förbi någon gång…
Härligt att höra en hängiven yrkesmänniska uttrycka sig, det blir poesi på sitt sätt. Med vänlighet och respekt. / Monika M
Tack Monika M
Visst Daniel! Bara komma förbi…
Underbart inlägg. Jag vet vad du menar! Jag gillar de där timmarna bäst med 🙂 Hälsa din ugn från mig 😀
At 4:00 in the morning I’m so busy loading and rotating the ovens there isn’t time to think about much else. Brahms might play quietly in the background, and the sense of being alone but not lonely is always there.
Vilken härligt känsla du fångade!
Sandra