Vill du ha en fransman i ditt bageri ?

sebastien Uncategorized 26 Comments

Pavé
Rödbetsbröd med chèvre och rosmarin
Baguette au levain 
Du har ett bageri i sverige.
Du äger en stenugn.
Du vill lära dig att baka utan jäst. 
Du är full med kärlek men vet inte hur du kan stoppa den i ditt bröd.
Kontakta mig. Då kommer jag och spenderar ett par dagar i ditt bageri och delar med mig av mina kunskaper till dig och din personal. 
Det kostar dig inte mer än att bjuda mig på middag 🙂
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienVill du ha en fransman i ditt bageri ?

Comments 26

  1. sebastien Boudet

    Hej Tommy, jag förstår inte riktigt vad du menar. Men håller med dig att de är fina!

    Nina: Bröd recept är svåra att skriva ner tycker jag. Därför bjuder jag att komma på plats för den som vill lära sig.

    Martin: Jag ser fram emot.

  2. sebastien Boudet

    Heidi: Vad vill du veta om croissants? Glad påsk du med!

    Anne: Hi hi… Jag förstår dig men poängen var att komma ifrån mitt bageri lite och hjälpa andra bagare som vill baka bättre bröd. Bröd bakning är mycket påverkad av omgivningen, typ av deg blandare, typ av ugn…Därför måste jag komma på plats.

  3. Kalo

    Låter helt fantastiskt. Jag planerar att bygga en stenugn i vår gamla lada men det är så många frågetecken som ska rätas ut. Kanske till nästa vår!
    J’espère vraiment! Glad Påsk,
    Karin

  4. Annika

    Snälla!!! Du kan inte lämna ut receptet på Pavé…..ser så fantastiskt gott ut!! Bakar mycket med både surdeg och levaín. Jag bor på Västkusten så jag har ingen möjlighet att komma till din butik!!
    //Annika

  5. sebastien Boudet

    Hej Karin,
    Vilket projekt! Lycka till med det!
    Jag kommer mer än gärna när ni har byggt klart.

    Annika: Som jag har sagt förut, Pavé är mer en process än en recept.
    Själva receptet betyder ingenting utan metoden.
    Pavén är lite som ett av mina barn, jag har sett den växa, förändras och mogna i snart 15 år.
    Det är ett personligt bröd som representerar mig, både som person och som bagare.
    En dag kommer jag att skriva ner hur jag gör den och jag lovar att du blir en av de första som får läsa och testa.

  6. sebastien Boudet

    Eller hur Anne! Jag har redan fått napp av några bagare redan och det kommer blir jätte kul!
    Snart blir det bröd/ost/vin kvällar på Onsdagar. Ingen riktigt bröd kurs men jag kommer går genom min “bröd filosofi” i 3 timmar tillsmammans med lite vin och ost provning. Något för dig kanske?!

  7. Tommy Hylza

    Jo jag var nyfiken på ifall du jäser dem en gång till efter att du format dem till baguetter. Har förstått att man kan göra lite olika. Var mest nyfiken på dina tankar och idéer om jäsning.

  8. sebastien Boudet

    prinsmamma: DU kan väl börja med ett besök till Petite France innan du köper stenugn !

    Tommy: Man kan göra olika , och jag gör själv olika beroende på min humör.
    Idéer och tankar om jäsning… mmmm Det skulle ta mig hela dagen att skriva ner om det på bloggen! Jag föreslå att du kommer förbi istället så jag kan berätta

  9. Vanessa B

    Sebastien! Merci pour le petit dejeuner delicieux ce matin, comme toujours.
    Jag kommer gärna när du börjar med bröd/ost/vinkvällar. Säg till!
    /Vanessa

  10. Melinda

    Hej!
    Älskar Petite France och är jätteintresserad att komma på bröd filosofi kväll med vin/ost. När är den planerad?

    //Melinda

  11. Anders

    Hej.

    Vilket otroligt schysst och generöst erbjudande! Tyvärr har jag ingen stenugn. Ännu.

    Är mycket nyfiken och sugen på dina semlor. Kommer nog in och investerar i en – eller två – på tisdag.

    Hälsn
    Anders

  12. lena a.

    bonjour sebastien 🙂
    jag är på väg att ta över ett café och starta min egen verksamhet i dess lokaler där det råkar finnas en stenugn 🙂 bröd och ost från mitt hemland Schweiz ska bli den röda tråden! men någon måste lära mig att baka i den fina ugnen! ditt erbjudande låter ju helt fantastisk men du, nu äre så att jag befinner mig nästan vid världens ände, nämligen i Jokkmokk! vad säger du?
    à bientôt! Lena

Leave a Reply