Le pain au chorizo tredje generation!

sebastien 11 Comments

Pain aux raisins MÅSTE penslas med sockerlag DIREKT efter bakningen. Vattnet evaporeras och lämna en söt och glansig yta. Om du gör det någon dag, glöm inte att lyssna…Gör du det rätt, sjunger de för dig!

Pain au levain med chorizo, aprikoser och persilja innan bakningen, 
Och efter!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienLe pain au chorizo tredje generation!

Comments 11

 1. knet

  Imorse köpte jag lite blandat bröd och några hallon briocher,mycket bra och det var extra kul att se min far som börjar bli lite virrig skina upp lite extra när han åt av ert durum bröd till sitt kvälls te

 2. Anonymous

  Ville pigga upp mig själv och valde att klicka in på er hemsida och inspireras av bilderna (brukar göra så ibland) men råkade i det sammanhanget att hamna på din blogg. Fan, blir ju tårögd nu efter att ha sträck-läst bloggen (kan delvis bero på att jag är förkyld). Nåväl. Imorgon ska jag bege mig till er och ha en fest! Jag ska noga titta ut allt bröd ni har, och med omsorg välja med mig en hem.

  Jag undrar samtidigt om det är laglig veksamhet du sysslar med. För inte är det av överseende mot oss dödliga som du publicerar bilderna på bloggen. Tänk om man bor i typ Salem och ser din blogg (eller gud förbjude utanför stockholm)? Kanske ska börja köra runt en bil i stockholms förorter, så som din pappa gjorde 🙂

  Jag ville dock önska en sak. Det finns ju chocklad/vin/olje/whisky…provning. Jag förstår ju att man inte kan ha en Petit-France-provning (drömma får jag!) men du får aldrig sluta med denna upptäcktsfärd du tar oss igenom med bloggen. Det är som en mini eller snarare visuell version av Petit-Franceprovning. Kan du dock gå in på detaljer? Gärna fler bilder, och gärna att du plockar ut varor ur sortimentet och beskriver dessa. Åh det skulle vara så fantastiskt! Speciellt för oss alla som älskar er, men ibland är alltför blyga för att fråga om allt som finns i butik.Och alltför sällan kan bege oss ut dit dessutom.

  Skriver en seg c-uppsats i statsvetenskap just nu. Kom precis igång och den ska vara due om 3 veckor. Men att vara inne på din blogg nu hjälper mig otroligt mycket i inspirationen. Efter en semester i Paris för ett år sen lärde jag mig att ingenting är heligt (bla en pappa som lät sin dreglande 1-åring leka med hans iphone aaaaaaah!) och att ingen är oumbärlig (en kvinna som slängde ut en massa herr-prylar från fönstret på tredje våningen, för att avsluta showen med att slänga ut någon mini tvätt-maskin. Vi gissade att pojkvännen var otrogen hehe) men jag vill ändå säga tack för att du finns, för din verksamhet och den analysbefriade atmosfären ni lyckats skapa på Petit France.

  Jo en sista sak om att du äter 2-3 croissanter till frukost varje dag. Det är ju såhär; är det en riktig croissant äter man faktiskt 2-3 till frukost, inga konstigheter alls! Det ingår i själva vett-etikett, i själva bruksanvisningen, det är ju fan miserabelt om man inte har en så pass fantastisk croissant att man kan äta 2-3.
  Synd att jag har fyllt år, annars skulle jag önskat mig ett presentkort på beloppet 3 croissanter/dag från er (varför kan vänner ej läsa ens tankar, måste jag explicit uttrycka mig om sånt till dem?). Och om något så älskar jag frukostar, för mig är det en evig ceremoni. På tyska kallar vi det brot-zeit, vilket jag gärna i lathetens tecken ägnar mig åt även till lunch/middag.

  Knepigt värre att det blev en sån lång utläggning. Vad jag ville säga var: jag förstår dina 3 frukost-croissanter!

  Just nu håller jag på att spara till en cykel. När jag väl köpt mig en, ska jag försöka göra det till en morgonrutin, att cykla ut till er och köpa mig riktigt frukostbröd. Längtar!

  Absolut sista grejen: jag älskar chevre. Det är INTE ok at du lägger ut upprepade bilder på bröd med chevréost och rosmarin. INTE OK!

  Love it, love you and Peace Out!

 3. sebastien Boudet

  Tack Anonym…. Vilket kärleks brev!
  Snart kommer jag ha Petite France provning…Jag behöver inte undrar om du vill vara med!
  Du skrev jätte fina ord och är jätte tacksam för det!
  <kram på dig!
  // sebastien

 4. Helen L

  18 långa mil från kungsholmen…Men jag kommer förbi nu och då.Det är alltid lika kul att åka ” upp” när jag hinner.Stockholm är en trevlig stad.( åker upp en snabbis i morgon, dock på kalas..)

 5. sebastien Boudet

  Oj Helen L, 180 km … Jag har kommit på för ett par månader sen att det fanns annat en bara Stockholm i Sverige! Det låter hemskt, men varje gång jag har haft lite ledig åkte jag till Frankrike o hälsade på min familj.
  Jag tar tag i det nu och ska åka Sverige runt och hälsa på några bagare kollegor.
  Blir Göteborg nästa vecka. Kul!

 6. Magdalena

  Hejhej!
  När man gör pain aux raisins, penslar man på en kräm innan man lägger på russinen, skulle du kunna berätta vilka ingredienser den krämen har? 🙂

  Vore jättejättetacksam för ett svar, då jag tänkte att jag skulle bjuda min familj på pain aux raisins istället för kanelbullar på kanelbulle-dagen 🙂

  kram!

 7. sebastien Boudet

  Hej Magdalena!
  Hoppas att det är inte för sent!
  Man bre crème pâtissière på degen innan man stoppa blötlagda russinen.

  recept:
  1 l mjölk
  150g socker
  2ägg
  3ägg gulor
  35g maizena
  35g vetemjöl
  1 vanilj stång

  Man koka som en vanilj kräm
  mjölk+halva sockret+vanilj i en kastrul att koka
  övriga ingredienser i ett skål och mixa med stavmixer. Hel på kokande mjölken på ägg mixen och lägg på spisen tills det börja koka igen.
  lycka till
  s

 8. Magdalena

  Åh! Jag tog ett recept från en engelsk sida och gjorde krämen och degen till pain aux raisins i söndags, eftersom att jag inte såg att du hade svarat! Men jag ska absolut testa att göra pain aux raisins med receptet på krämen du gav! (Mina bullar blev inte riktigt så som jag tänkt mig) 🙂 Tack så jättemycket för receptet!

Leave a Reply