Pommes Salardaises och veckans vinnare!

sebastien 7 Comments

Kanon potatis i sällskap med konfiterad anka eller lamm! Det är en specialité från staden Sarlat i Périgord.
Recepten fick jag av Guillaume, köksmästare på Petite France.
Pommes Salardaises

500g skalad fast potatis 
50g ank- eller gåsfett 
1 hel vitlök
100g grovhackad Karl-Johan svamp
50g rökt sidfläsk
persilja, salt och nymald svartpeppar.
Skiva potatisen i 4 mm skivor 
Heta upp ankfett (eller gåsfett) i en stor stekpanna tills det börjar ryka.
Lägg i potatisen och det tärnade fläsket, stek tills de får fin gyllenbrun färg.
Lägg i den stötta vitlöken (man slår vitlöken med sidan av en kökskniv).
Sänk värmen och tillsätt Karl-Johan svampen och den grovhackade persiljan, 
lite fleur de sel och svart peppar.. et voila!
Jag passar på att avslöja vinnaren till veckans tävling!
Grattis Kattis, det var hatten på en Karl-Johan svamp!
Jag hade kunnat använda denna bild till tävlingen, men det hade varit alldeles för lätt!
Svamparnas kung!
Kattis, ring oss på PF och bestäm när du vill hämta din ostbricka.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienPommes Salardaises och veckans vinnare!

Comments 7

  1. Anonymous

    Hej Sebastien, Tack för en fantastisk blog och ännu bättre bröd! Något som skulle göra mig helt salig är om ni skulle kunna göra/köpa in dessa underbara “choklad/Nougatröror” som finns på bland annat Pain Le Quotidien i Paris, de är så fantakstiskt goda och jag tror inte det skulle vara något problem för er att göra dem :). /Linda

  2. Kattis A

    Tack för den trevliga vinsten! Det blev en perfekt söndagsmiddag med massor av goda ostar! Var inne och hämtade ostarna igår och det är alltid lika mysigt med alla dofter och den härliga atomsfären som finns hos er!

    Kattis A

  3. sebastien Boudet

    Varsogod Matpolisen!

    Hej Linda! Jag förstår inte riktigt vad du menar med nougat röror… Kanske menar du carambar?? I så fall kan jag lätt får ta på det.

    Sonya: Jag vet att det är svårt att får ta på ankfett i Sverige. Jag “gör” min egen och säljer den på Petite France för de som bor i Stockholm.

    Vad kul Kattis! Det var så lite!
    Det blir fler tävling och måste börja tänka på alla de som inte bor i Stockholm!

  4. Anonymous

    Hej igen,
    Det är ungefär som nutella fast mycket godare; nougat- och choklad som används som pålägg serveras i glasburkar. Vet inte vad de heter exakt tyvärr.//Linda

Leave a Reply