I see the light!

sebastien 6 Comments

Jag tog ett viktigt beslut i mitt bagar liv idag: Jag har blivit medlem i SBK…
Sveriges Bageri och Konditori AB, Bageri och konditori förbundet med andra ord.
Vad tycker ni?
Jag tror att det var ett bra drag.. Jag vill inte vara den som bara snackar och inte gör något. Så, det är nu det börjar! Vi kan bygga, tillsammans med mina kollegor ett mat
Sverige som inte lämnar bröd och desserter i potatis källaren!
Martin Lundell, den nya VDn verkar vara super laddad och öppen för förändringar!
Det kommer att bli skit kul att vara med om en riktig bröd revolution!

Vive la révolution, vive le pain!

sebastienI see the light!

Comments 6

 1. sebastien Boudet

  Ja Nathalie, det kommer att blir intressant att träffa alla andra bagare som styr SBK…Hoppas att de är öppet för nya idéer.
  Hur går d för dig föresten?

  Maria =)

  Matpolisen! Sverige behöver skolor som håller ett bra nivå och lär studenterna att baka från grunden… Det är ett ganska långt väg att gå från där vi e just nu!
  Att det finns mina Macarong på ICA kommer inte att lösa ngt just nu!
  Visst är det viktigt att de produkterna som är bra är tillgängliga men inte på vilket pris som helst!
  Jag är håller för handverket, det finns 1000 tals små/lågom stora bageri i Sverige som baka med halvfabrikat och färdiga pulver-mixar, kan man vissa de att det är lönsammare att baka själv, då kanske vill de lära sig hur man gör och satsar på kvalité istället.
  Jag ser fram emot att höra vad de andra bagare tycker! Just nu är det ett kanon läge.
  Hoppas att om några år är allt detta löst och att jag kan då baka fina macarong till ICA!

 2. Nathalie

  Hej! Jobbar just nu på ett bageri/konditori som ligger i grannkomunen till Göteborg..Är ett jobb trivs med dem jag arbetar med, men hantverket har man tappat förlänge sen tyvärr, man har mix i vart och varannat bröd:( nu är jag i Kondis mest men det gör mig ändå ont att se och det känns så tråkigt när man inte känner att man kommer kunna ändra deras atityd det är ett ställe där det ska vara som det alltid varit..

 3. Anonymous

  Rätt beslut, men du kommer att bli gråhårig tidigare än tänkt. Fast passar det dig, som Clooney ska man inte klaga! Skämt åsido, för att ändra på ngt måste man agera och då måste man vara en del av insidan.

  En fråga du kanske kommer avsky, men jag är på LCHF-spåret. Vilka bakverk kan jag äta hos er? Finns det ngt med bara fett o inget socker, ytterst lite mjöl? Alternativt mkt fett minst kolhydrater. Är croissanten ett alternativ?

Leave a Reply