Underbara Macarong med höst färger.
La tarte Tropézienne. En brioche med apelsinblomsvatten, vanilj chiboust och färska frukter.
Igår gick jag till första bageri/konditori “träff” eller “after work”. Initiativet kommer från SBK (bageri/konditori förbundet) med nya Stockholms ordförande Hélène Johansson (brunkebergs bageri)
Det var jätte konstigt med ett rum fylld av bagare och konditorer som känner varandra bara men inte samarbetar!
Nya tider säger jag! Dags att sluta se gran bageriet som en konkurrent . Vi jobbar alla för samma sak: lyfta upp hantverket och få Svenska folket att sluta köpa industri påse-bröd!
Comments 11
Av nyfikenhet – varför skriver du allting macaronG? Det vanligaste sättet att skriva det är väl ändå macaron, utan något g.
Åtminstone på franska, och någon svensk formell variant verkar inte finnas, även om man får träff på båda på google…)
Spännande, sebastien!
Livet vore perfekt om en sådan bagare fanns någonstans i närheten av norra bromma!
Frederik
Helt rätt. Hälsosam konkurrens är bra, men ibland måste man samarbeta för att överhuvud taget överleva.
Till Språkpolisen – det har föreslagits två stavningar: makron och macarong. Den senare stavningen därför att det franska ordet har ett ng-ljud i slutet. Det gör det också något lättare att skilja ordet från mackaron, ett slags pasta.
Kalsong
Balkong
Tampong
Salong
Kupong
Kartong
Betong
Säsong
Jetong
Batong
Krepong
Buljong
Chiffong
Flakong
Kapuschong
Kokong
Kotiljong
Ballong
Följetong
Paviljong
Jag kan hitta dubbel så många…Det är inte som att vi har hittat på någont nytt.
Som Matpolisen säger, ng- ljudet gör ordet mycket finare i det svenska språket.
Macarong är en Svensk Macaron helt enkelt!
Den bakas här i Stockholm.
Norra Bromma! Finns igen bra bageri där?
Åh, jag minns första gången jag såg en Tropézienne. Jag var i Marseille med min svenska skolklass, och fick syn på de gräddiga sakerna i ett skyltfönster. Tänkte genast på semlor… (http://pannanochpennan.wordpress.com/2010/01/21/en-semla-ar-en-semla-ar-en/)
Nu ångrar jag mest att jag aldrig smakade!
Hej! Jag har verkligen velat besöka Er länge nu. Har letat långt bak i ditt arkiv efter eclaires. Bakar Ni inte såna? Gud så gott det skulle vara om Ni bakade såna. Tacksam för svar, Rit.
Matpolisen, makaroner (pastan alltså) stavas väl ändå inte med ck??
Vad synd att du inte provade Ellen! Nu får du en ny chans!
Så klart att vi bakar eclair på PF Jag tror till och med att d var min alldeles första inlägg på den där bloggen!
Makaroner… hi hi hi! Kul att d är inte bara jag som gör felstav!
Tyvärr så är det nog så att det är generellt väldigt svårt att hitta bra bagerier. Finns kanske en handfull bra, och sen ännu svårare att hitta ett som PF som både bakar och har café. Vi har ett, ja bara ett, rätt bra bageri i Uppsala men dom har tyvärr inget café i samma regi.
Vilka smaker har ni på era vackra och goda macarons just nu?