sebastien 11 Comments

Underbara Macarong med höst färger.
La tarte Tropézienne. En brioche med apelsinblomsvatten, vanilj chiboust och färska frukter.
Igår gick jag till första bageri/konditori “träff” eller “after work”. Initiativet kommer  från SBK (bageri/konditori förbundet) med nya Stockholms ordförande Hélène Johansson (brunkebergs bageri) 
Det var jätte konstigt med ett rum fylld av bagare och konditorer som känner varandra bara men inte samarbetar! 
Nya tider säger jag! Dags att sluta se gran bageriet som en konkurrent . Vi jobbar alla för samma sak: lyfta upp hantverket och få Svenska folket att sluta köpa industri påse-bröd!
sebastien

Comments 11

  1. Språkpolisen ;-)

    Av nyfikenhet – varför skriver du allting macaronG? Det vanligaste sättet att skriva det är väl ändå macaron, utan något g.
    Åtminstone på franska, och någon svensk formell variant verkar inte finnas, även om man får träff på båda på google…)

  2. matpolisen

    Till Språkpolisen – det har föreslagits två stavningar: makron och macarong. Den senare stavningen därför att det franska ordet har ett ng-ljud i slutet. Det gör det också något lättare att skilja ordet från mackaron, ett slags pasta.

  3. sebastien Boudet

    Kalsong
    Balkong
    Tampong
    Salong
    Kupong
    Kartong
    Betong
    Säsong
    Jetong
    Batong
    Krepong
    Buljong
    Chiffong
    Flakong
    Kapuschong
    Kokong
    Kotiljong
    Ballong
    Följetong
    Paviljong
    Jag kan hitta dubbel så många…Det är inte som att vi har hittat på någont nytt.
    Som Matpolisen säger, ng- ljudet gör ordet mycket finare i det svenska språket.
    Macarong är en Svensk Macaron helt enkelt!
    Den bakas här i Stockholm.

    Norra Bromma! Finns igen bra bageri där?

  4. Anonymous

    Hej! Jag har verkligen velat besöka Er länge nu. Har letat långt bak i ditt arkiv efter eclaires. Bakar Ni inte såna? Gud så gott det skulle vara om Ni bakade såna. Tacksam för svar, Rit.

  5. sebastien Boudet

    Vad synd att du inte provade Ellen! Nu får du en ny chans!

    Så klart att vi bakar eclair på PF Jag tror till och med att d var min alldeles första inlägg på den där bloggen!

    Makaroner… hi hi hi! Kul att d är inte bara jag som gör felstav!

  6. Emil O.

    Tyvärr så är det nog så att det är generellt väldigt svårt att hitta bra bagerier. Finns kanske en handfull bra, och sen ännu svårare att hitta ett som PF som både bakar och har café. Vi har ett, ja bara ett, rätt bra bageri i Uppsala men dom har tyvärr inget café i samma regi.

Leave a Reply