Härlig dag!

sebastien 8 Comments

Tartelette Caramel Crisp, med smör kola och Valrhona choklad ganache. 
Senaste tillskott i våran dessert monter är en citron paj… Den godaste citron pajen jag har ätit någonsin! Rustik och enkelt, den klappar på dina smaklökar!  
Cool innan/efter bild på Éclair! 
Färska solmogna fikon rostade med kastanj honung timjan fleur de sel och svart peppar..
Passar så bra med våran konfiterade anka.
Min “nya” müsli!
Det var allt för i dag! Trevligt helg till er allihopa!
sebastienHärlig dag!

Comments 8

  1. sebastien Boudet

    Hej Christopher! Tack för komplimangen…Bra att du kan får lite inspiration av min blogg.
    Finns massor av bra böcker med franska bakverk. Det är mycket beroende på vilken nivå du vill sikta.
    Alla Pierre Hermé böcker är super fina, tycker jag.
    Jag tittade på din blogg och kan ge dig ett bra råd om du vill gå i “den franska touchen”: Var konsekvent med recepten och försök inte att freestyla för mycket i början. Jag såg din Ispahan med choklad mousse till ex.
    Ispahan är namnen av en ros.
    Det är en dessert som Pierre Hermé har komponerat för oss dödliga, en kombination av ros, litchee och färska hallon.
    Det bästa du kan göra, om du vill göra hans dessert är att följa recepten.
    Ett till tips, om jag får.
    Eclair med choklad topping ska fyllas med choklad crème.
    Om du vill göra espresso éclair gör en fondant med starkt dubbel espresso i.
    Låt bakelsen berätta vad den är gjord av.
    Lycka till med allt

  2. Nathalie

    De belles photos et des pâtisseries très appétissantes. Il va falloir que je teste très bientôt cette tarte au citron!
    Concernant Pierre Hermé et ses livres: je suis tout à fait d’accord, ce sont des indispensables pour tous les amoureux de la pâtisserie!
    Bon week-end 🙂

  3. Christopher Schiller

    Hej igen! Tack för tipsen Sebastien,Jag ska nog ta och beställa Pierre Hermé böcker! Även om dem är på franska,Ja ibland känns det som man vill lite för mycket på än gång, men jag ska nog köra basrecepten först så man får bättre uppfattning,Tack igen för Inspirationen o tipsen!

Leave a Reply