Franska former!

sebastien 10 Comments

I veckan är vi i tidningen Gourmet. Ett fint höstligt reportage.
Recept för en pain de seigle som går att göra hemma, lite små kakor, sylt och en bra recept för att lyckas baka fina pain au chocolat.
Extra tips för hur man gör en riktigt levain hittar du här.
Extra tips för att baka pain au chocolat (trots men en annan recept)hittar du här.
Tack Fabian Björnstjerna, Victoria Nordström, Fia fjelde och sist och inte minst Per Styregård för ett underbart samarbete.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienFranska former!

Comments 10

  1. Lo

    Hej,
    Har en fråg till dig ang surdeg,
    finns det någen risk at de blir någen skadelig, för hälsen alltså då jag som amatör bager med surdeg? Tänker så på bakterier !?! har vid nogen tillfäll läst om gule stafylocker, men kan ju sådan ha fel om detta:/

    Sen vill jag kun tacka för en dejlig blogg, fast jag kun är en kock syns jag at det är så spännande med riktige bagare som ikke prepper sina bröd full med
    S500 og andra helvedsskap.

    Önsk den lille bagen en trevelig helg/Lou Woldemar

  2. Jacob

    Vilken Trevlig bild. Skulle vara trevligt att baka ett “pain de seigle” i helgen. Finns det någon chans att du kan publicera receptet på bloggen?

    Tack för en bra blogg! Alltid kul och inspirerande läsning!

    Mvh,
    Jacob

  3. sebastien Boudet

    Thanks a lot Kevroy! Good luck to you to!

    Tack Linda! Hur blev brödet sist? Testa gärna min recept från Gourmet och återkom med feed back!

    Lo: Jag har aldrig hört talas om någon som blev sjuk av ett surdegsbröd! OM det bildades farliga bakterier, jag tror att bakningen på 240 °C skulle ta hand väl om de!
    Kul att du gillar mitt arbete och min blogg! Tack!

    Hej Jacob, Gourmet november nummer handlar mycket om Frankrike. Värt att köpa!
    Ska försöka hinna med och skriva ner receptet på Bloggen.

        1. Calle

          Ok,tack!
          Vi har haft en ganska långdragen magsjuka i familjen och blivit lite bakteriefobiska, så vi har eliminerat allt annat. Sen fick jag syn på surdegarna och fick hjärnspöken… :-/
          Vill ju inte slänga ut dem och behöva starta om i onödan.

  4. aki

    Hej Sebastien,

    Tack for en trevlig och inspirerande blog.
    Jag har precis borjat med surdegsbrod (efter att ha gatt igenom Martins Lilla Surdegsskola).

    Finns pain de seigle receptet fran Gourmet tillgangligt pa webben? Jag forsokte med deras hemsida men no luck.

    Jag bor i London sa blir lite svart att fa tag pa svenska Gourmet har.

    Tack pa forhand,
    Aki

Leave a Reply