En liten film om hur man formar en limpa och en boule.

Som ni har säkert märkt håller jag på att lära mig att filma, klippa, fota, skriva, redigera…etc
Jag har blivit helt kär i min kamera 🙂 Ja, jag vet, det låter inte klokt, men samtidigt i de 20 år jag har bakat, har jag förutom fina minnen, nästan ingenting kvar av det! 
Gigantiska bröllopstårtor, isskulpturer, desserter och mest av allt: moment, som jag hade kunnat immortalisera med en vacker bild.
Jag kommer i framtiden fortsätta göra korta filmer om bröd och bakning. Tanken är att göra de där filmerna lika spontana som ett blogg inlägg. Under samma dag filmar, klipper och publicerar man. 
Det ska vara fräscht och inte perfekt så man kan lägga till kommentarer och tycka till hur mycket man vill! 
En av mina praktikanter berättade för mig i helgen att han tyckte det var jätte svårt att forma limpor och boules. Han hade försökt länge hemma och på olika andra praktik- platser att forma fina bröd men blev aldrig riktigt nöjd med resultaten. 
Jag visade honom och efter 5 minuter kunde han forma jätte fina limpor! 
Det svåraste är att känna det jag kallar för ”bryt punkten”, att ge kraft till degen utan att få den att spricka. 
Hoppas att min lilla video hjälper er!