Les Madeleines!

sebastien 21 Comments

En liten Madeleine film för alla!

För er som inte äger en Madeleine plåt finns att köpa på bland annat Cordon Bleu. 

sebastienLes Madeleines!

Comments 21

 1. Sonya

  Stort tack igen för receptet på kompott. Det blev precis som det smakade när jag bodde i Frankrike!

  Synd ni inte levererar ert bröd till andra delar av sverige också!

  Mvh,
  Sonya

 2. Libfina

  Man blir fint inspirerad till att baka när man tittar på dina sinnrika filmer. Det tyder på att du som bagare är bra på att förhålla dig mer personlig och ödmjuk inför dina läsare/kunder. Gillar även när du blandar lite historia och (fransk)fakta i filmerna, som i inlägget: Le pain d’épices de… 🙂

  /Veronica

 3. Anonymous

  Hej! Jag har precis hittat hit (både till butiken och hemsidan). Båda är fantastiska.
  Jag är novis på brödbakning. En fråga ang jäsning. Hur vet man när det jäst lagom? Vissa säger att man ska peta ett hål med fingret och att det ska åka ut igen, medan andra skriver att hålet ska bli kvar. Har du några bra riktlinjer?
  MVH
  L

 4. sebastien Boudet

  Tack Sonya, vad kul att compoten blev som du ville!
  Omgående leverans i hela landet, jag hoppas att det blir fler och fler bagare som vill baka bättre bröd!
  Tänk om det fanns ett fint liten bageri nära dig?!

  Katariina: Jag borde ringa till cordon bleu och berätta för de att det kommer att säljas massssssor med madeleine plåtart!! Kul för de! Jag är glad att de finns.

  Tack Renate. Märks att jag har kul när jag gör de?!

 5. sebastien Boudet

  Tack igen Libfina (hur många gånger har jag tackat dig i veckan redan…)
  Fina råd… Ska tänka på det!
  Allt jag gör görs på ett spontan sätt. Jag gör madeleines och nu att jag har lärt mig att filma o klippa måste bara dela med mig och vissa alla hur fantastisk vackert det är!
  Krya på dig!

 6. sebastien Boudet

  L: Kul att du hittade ditt! Brödpassion är inte Petite France hemsida, visst finns mycket petite France i det för att det är där jag är för det mesta!
  http://www.petitefrance.se är hemsidan till bageriet.

  Omgående jäsning: Det är svårt att säga direkt… beroende på… Det är säkert varför alla säger olika!
  Jag bakar varje dag och jag “känner” när mina bröd är redo att bakas…
  Förlåt mig… Detta var ett jätte dåligt svar!

 7. Emil O.

  Angående jäsning: Jag är tyvärr helt med mon frere Sebastien där att det handlar en hel del om känsla. Man blir bättre och bättre ju mer man bakar på att känna av det.

  Oftast brukar man prata om dubblerad storlek när den är klar, jag brukar peta in ett finger i degen och känna på spänst och fjädring. Den ska inte skjuta tillbaka för snabbt, om den totalt sjunker ihop har den dock överjäst.
  Jag jobbar just nu på att få till längre och längre jästider i rumstemperatur. Brukar innebära mindre jäsmedel (surdeg/jäst), i alla fall det enklaste sättet jag hittat. Är inte se glad i kylskåpsjäsning.

 8. sebastien Boudet

  Mattias! Dina hello kitty macarons är super fina… Jag blev absolut inte skandaliserad! Man kan se att du lägger mycket passion i vad du än gör!

  Tack Emil för tydligare förklaring om jäsning! Bra att du minska mängd surdeg för ett längre jäsningstid… Det kommer att märkas på smaken!

  5 år Magnus?? Kommer hon att orka vänta så länge…Tveksamt!

 9. frej

  Dina filmer blir bättre för varje gång. Det ser verkligen snyggt ut. Vand är det som är speciellt med en Madeleine? Vad får de att resa sig? du har ju inget bakpulver och vispar inte.

 10. sebastien Boudet

  Frej, Tack vad kul att du känner så! jag lär mig lite mer efter varje film! Omgående Madeleines om du titta videon en gång till kan du säkert se att det finns visst bakpulver i receptet.

  Blå eld: Det blir ungefär 20 madeleines.

 11. Anonymous

  Vad härligt det ser ut, och med de här instruktionerna kanske jag också vågar mig på ett försök. 🙂

  Jag har för mig att jag har läst någonstans om ett recept på madelainekakor med honung och mandelmjöl – finns det olika varianter, eller är det jag som minns fel? Om det finns ett sånt recept, har du möjligtvis möjlighet att länka till det eller lägga upp receptet här i kommentarsfältet?

  Mvh,
  M

 12. Anonymous

  Vilken bra instruktionsfilm! Det ska bli kul att testa. En fråga bara: ska det vara stora eller medelstora ägg? Jag antar att det har betydelse med tanke på hur noga de övriga ingredienserna är angivna.

  Tack för alla dina recept! 🙂
  /em

 13. Anonymous

  Hej, härligt sommarprogram! Har efter det upptäckt denna din härliga brödsida. Och receptet på les Madeleines. Men en fråga, måste det vara bakpulver i smeten? Skulle jag kunna utesluta det, vore bra eftersom bakpulver gärna ger lite “halsbränna”…..! Ingela

Leave a Reply