Jul! Coup d’envoi!

sebastien 5 Comments

Nu är det jul som gäller! 
Det finns redan jul överallt. Nu är det högtid för handeln och alla affärer vill bara kicka igång julen… Lite tråkigt tycker jag när det är mer en än månad kvar!
Julen fick jag ganska tidigt i år. Ni som är medlemmar i Åhléns klubb har säkert märkt att det var en hel del bakverk, bröd och Macaronger från Petite France i den nya julkatalogen. 
Vi är otroligt stolta att de kom till oss, att de valde våran lilla franskt bageri, av alla andra i landet. 
Jätte fint bild med Macarong och en hallon religieuse.
Min Pain de Seigle!
Så ja det blev tidigt jul för mig i år! Jag fick baka pepparkakor och lussebullar i augusti, men när jag tittar på de där bilderna ångrar jag med inte ett dugg!
I helgen börjar vi att baka lussebullar. Det är så kul att äntligen ta fram min saffran som har marinerat i snart 1 år i Fine de Champagne och råsocker! Nu är den fulländad och alldeles perfekt för att börja baka med.
sebastienJul! Coup d’envoi!

Comments 5

  1. Frederic

    Du är så fantastiskt kompromisslös!

    Och fortsätt gärna med dina videofilmer.

    Förresten, har du tips på en bra ugn för oss som inte har plats för profsprylar?

    Det blir dålig färg på maten/bröden med den vi har. Blir det bra färg så har det som lagas oftast stått inne för länge.

    Har letat en massa recensioner men det där är inget som nämns tyvärr.

  2. sebastien Boudet

    Tack Frederic! Jag har en gateau basque film nästan klart att publicera. Bara musiken måste fixas nu.

    Omgående ugnen… Jag har tjatat på Electrolux ganska länge men de verkar inte vara intresserat av tillverka ett hushållstenugn…
    Fanns en sådan skulle jag köpa den på en gång!
    Tänk att baka surdegsbröd, konfitera kött eller super fina hemmagjorda pizzor…
    Så bra tips blev inte, tyvärr… Bara drömmar!

  3. Caroline

    Frederic – min ugn är bra för brödbakning, det är en Siemens inbyggnadsugn, enklaste modellen med varmluft. Jag tror att det viktiga är att den är just inbyggnadsugn, den håller kvar fukten bättre eftersom den inte har den där ventilen på ovansidan. Jag har en täljstensskiva i när jag bakar.

  4. Frederic

    Nu har vi det där med kompromisslös igen Sebastien 😉

    Ska kolla upp Siemens, det är de som legast bäst till när jag kollat runt.

    Har en varmluftsugn från IKEA nu och den är verkligen inte bra.

  5. Lisa

    Hur har du marinerat din saffran? Proportioner osv…
    Jag har fin hel saffran från Iran som jag bara brukar stöta med socker. Har också hört att man kan lägga den i ren sprit. Får man ut mer smak och färg av den? Längre hållbarhet?
    En fråga till… Har du provat baka surdegsbröd som vi “hemmabagare” gör? Du skrev förut att du skulle göra ett försök.

Leave a Reply