Le gateau basque!

sebastien 11 Comments

Det tar minst 2 timmar för att baka en Gateau Basque av den storleken! 
X-ray 🙂
sebastienLe gateau basque!

Comments 11

 1. Frederic

  Det där är antagligen den godaste kakan jag ätit. Den är perfekt. Blev sånt ohh:ande här hemma när jag köpte en av dig och hade till Johns välkomstfest.

  Tyvärr gick den åt i ett nafs och min bit var bara 1cm bred. Ber att få återkomma!

 2. Benny

  Mon Dieu!
  Jag känner i min mun hur saftig den där är. Filmen verkligen hjälper en att visualisera hur man gör och hur det smakar. Fantastiskt. Och när degen precis går ihop utan att kladda mer, den ser helt underbar ut att jobba med. Bravo!

 3. Libfina

  Filmen och bilderna (x-ray, haha) gör så att man blir farligt sugen på en gateau basque, det var ett tag sen jag åt den. Dags att snart titta förbi PF… Ja, du vet vid det här laget vad jag tycker om dina filmer. Det bästa med dem är att de även är underhållande. Man liksom väntar på filmens narrativa höjdpunkter: OBS! barnvänligt moment 🙂
  Och du behöver inte tacka mig, tacka dig.

 4. Lovisa

  Hej Sébastien!
  Du har vunnit ett Pris, the Cherry on Top Award för din blogg och för luncherna vi provat (t ex makrillen jag aldrig glömmer i somras), och semlan och bakverken. Specialfråga till dig (istället för böcker): 3 rätter ni lyckats mera makalöst med.. ?
  .. Förstår om du inte hinner vidarebefordra priset och måste jobba på. Vi kommer snart igen 🙂 I december fransk jul.

 5. sebastien Boudet

  Frederic, vad bra att du du har fått tillgång till receptet och methoden, så du behöver inte dela din kaka med alla andra!

  Tack Benny! Det är kul att blanda med sina händer! Det är så man lär sig i skolan i Frankrike. Det är nyttigt för mig att får kontakt med mina produkter på den sättet.

  Libfina! Det är det jag är ute efter! Göra underhållning! Visa en recept på ett nytt sätt…
  Du se vad jag vill visa… För mig = Lycka!

  Li och Angelicaoch Ellen: Video med creme patissiere och mandel creme kommer snart. Lovar!

  Lovisa! Stort tack för den fina priset!

 6. Lasse

  Bästa kakan i hela Pyrenéerna och Baskien. Klart beroendeframkallande efter första bettet i Arthez-de-Béarn. Helt fantastisk, både som liten “enportionare” och som “tårtbit” av en stor.

 7. Andreas Welinder

  Denna åt jag första gången i ARTHEZ-DE-BERN med Pyreneernas toppar i bakgrunden. Liten, torr och oansenlig såg den ut att vara men något av det bästa jag ätit i kakväg.
  Fantastisk film, ska prova att göra den ännu en gång 🙂

 8. Johanna

  Hahahha nu ska vi se hur det går för mig med den här kakan, då hela locket pajade när jag skulle lägga på det och allt blev en kletig röra, så tänkte jag att jag rör ut allt lite till och rättar till degen så att det blev någotsånär jämt fördelat. Nu ska den vila till imorgon. Jag tänkte att när jag har den i ugnen så har jag folie på. Jag återkommer om hur den blev. PS provsmakade degen och den var jättegod Ds

Leave a Reply