La mousse au chocolat!

sebastien 14 Comments

Citrus, Valrhona choklad, anchochili, vanilj, smuldeg, karamelliserade mandlar och confiterade citronskal.
Här får ni ett litet film om det! 
sebastienLa mousse au chocolat!

Comments 14

 1. Angelica

  Ännu en fantastisk film! Tack!
  Men jag har en fråga: Låter du chokladkrämen svalna något innan du har i grädden? Och i så fall, ungefär hur länge eller till vilken temperatur?

 2. Libfina

  Ah, choklad! Där triggades mina smaklökar igång. Fint samspel mellan text, bild och ljud. Det kan annars vara svårt att låta olika medier samspela, intrycket kan bli något forcerat. Men inte vad gäller dina filmer! Så kanske inte bok, men tv-produktion snart..? 🙂

  Även intressant att följa surdegsdebatten här på bloggen. Har som amatör/hemmabagare inte någon större koll, men har smått börjat granska min matkorg och frågar dig: kan man i matbutiken lita på ‘äkta’ vara om det står att brödet är levain?

 3. sebastien Boudet

  Tack Lisa för informationen! Äggsnodd låter grymt! På franska säger man chalaze… Ganska fint också.
  Kul att du gillar filmerna! Det är ett helt nytt värld för mig. Skit kul 🙂

  Libfina! Menar du att jag har hittat rätt balans? Jag testa massor med olika tekniker och jag längtar och längtar att får en till kamera så jag kan filma med två olika vinklar samtidigt…
  Tv vore inte så dumt faktiskt, det är ett super bra media för att vissa hur ett recept går till. Jag är ingen sån där som ska går runt om kring och fråga… så jag gör det jag gör tills kanske ngt kan tycker att det finns en chans att utveckla mina små filmer till ngting mer proffsigt. Bara så att mina läsare tycker att d är kul och givande, räcker för mig!

  För att svara din fråga, tyvärr är det NEJ som gäller ! Du kan inte lita på att ett bröd skyltat som surdegsbröd har jäst bara på surdeg eller inte är ett jäst bröd med jästbolaget surdegs smak pulver i!
  Jag jobbar vidare och ska se till att det går mot rätt håll!
  Kan behöva lite hjälp och stöd från ni alla….
  Ha d bra så länge/S

 4. Renate

  Jag gillar dina filmer jättemycket. Jag tycker det är bra att du gör oss uppmärksamma på vissa moment när du kör i slowmotion, och snabbspolar när det är uppenbart vad det är du gör! Musiken och dina kommentarer får mej att le. Och vilja baka!

 5. Benny

  Man o man. Måste säga att du gör bättre filmer än majoriteten av mat/bakfilmer jag sett på nätet. Verkligen! Jag har nästan svårt att tro att du inte gjort mer sånt här förr.
  Glastallrik för att visa krosset. Det är kreativt och alla gillar det! Göd oss med mer filmer!
  Filmar du hemma eller på jobbet?

 6. sebastien Boudet

  Tack Renate! Le och vilja baka…Det räcker för mig! Det är det det handlar om, det ska vara kul att baka annars är det inget poäng.

  Tack Benny! Tyvärr har jag inte gjord sånt förut… I wish!
  Jag är autodidakt(??) Jag lär mig själv så jag kan behålla min egen still. Så har gjorde jag med min brödande, min skrivande, min språkande och så klart min filmande!

  Fösta filmen med croissant gjorde jag hemma, de med min stor bongard ugn gjorde jag på Petite France, och dessert filmerna gjordes på Matlabbet.
  Ha d bra!

 7. Libfina

  Tack för svar S! Då vet jag hur det ligger till – som konsument är det svårt att veta och man känner sig ofta vilseledd bland varumärken och dess produkter.

  Självklart tycker jag att du tajmar text, bild och ljud på ett alldeles gediget och kreativt vis. Och vad gäller min tanke kring tv-produktion tänkte jag snarare på att det inte lär dröja länge till innan du själv får förfrågan, snarare än att jaga det.

  Hoppas dina filmer alltid tillåts prägla ditt säregna uttryck, utan för mycket produktions-retusch, så som många andra ‘glasfasader’ inom media.

 8. Mirre

  Hej,

  Undrar över smuldegen, det står inte riktigt vad det är?
  Ska man använda sig av kakor som man smular över moussen?

  Älskar verkligen din blogg!!

  /Mirre

 9. Björn

  Fråga. Efter att du kokat upp socker och mjölk och blandat detta med äggula och socker fortsätter du vispa. Kokar du upp denna blandning eller vispar du för att den skall svalna?
  Tack på förhand
  Björn

Leave a Reply