Lätt som en baguette!

sebastien 3 Comments

En fin surdegsbaguette
En glad bagare
Lätt som en plätt… Eller lätt som en baguette!
sebastienLätt som en baguette!

Comments 3

 1. Jenny

  Hej Sebastien! Jag är lite fundersam. Jag har följt din fantastiskt inspirerande blogg ett tag men inte kunnat komma in och handla då jag bor i Umeå.
  Men igår var jag i Stockholm och gjorde mig en väg förbi Petite France och köpte med mig massa bröd och bakverk (helt fantastiska) men vart lite ställd då jag vart rekommenderad till att förvara bröden i kylskåp.
  Jag frågade ditt cafebiträde varför(mycket trevlig tjej) men hon kunde bara säga att det höll bättre. Men hur? När man läser på Brödinstitutets hemsida så skriver de; “Strukturförändringen sker snabbast mellan -7 grader upp till + 4 grader. Kylskåpet är därför brödets värsta fiende”. Jag själv sålde bröd på ett bageri i 10 år och då fick jag lära mig att bröd skulle förvaras i rumstemperatur. Men min mormor säger alltid att de alltid förvarade bröd i kyla förr i tiden. Jag funderar nu om det är det skillnad på bröd på jäst och surdegsbröd? Gäller brödinstitutets rekommendation endast bröd för jäst (det framgår inte) och din rekommendation endast surdegsbröd eller gäller det för alla bröd? Vad säger/tror du? Och vad är din motivering till att förvara bröd i kylskåp?

 2. sebastien Boudet

  Hej Jenny! Allllldrrriiigggg bröd i kylen! Nicolina måste ha missförståt dig! Aldrig har vi sagt till våra kunder att förvara bröd i kylen… Hon menade säkert desserterna du köpte, för att de måste vara i kylen!
  Bästa sätt att förvara surdegsbröd är i en duk eller en pappers påse.
  Tack för att du kom förbi hela väggen från Umeå
  Och ledsen för detta missförstånd.

 3. Jenny

  Tack! Va bra, för jag vart som alldeles ställd! Ja Nicolina var väldigt serviceminded och glad och hade fullt upp att svara på alla mina hundra frågor om allt så det va kanske inte så konstigt att det vart ett litet missförstånd där.
  Ja, det va helt klart värt att svänga förbi er!! Jag kommer på söndag igen innan jag flyger tillbaka (suck)! Tänk att man kan hitta Frankrike i Sverige! Tack för en inspirerande och glädjespridande blogg!

Leave a Reply