Les Lussebullar!

sebastien 26 Comments

Snart kommer de där 10 små korvar blir lussebullar! 
Här får ni en liten film som kanske kan hjälpa er inför helgens lussebaket!
En liten grej som jag har glömt på filmen är att det är bra att spreja lussebullarna med vatten innan man stoppar de i den avstängda ugnen inför jäsningen. Man vill inte att bullens ytan ska torkas…  
I filmen används både jäst och surdeg, om du inte har någon surdeg hemma kan du höja jäst mängden lite.
Men om du  känner dig moddigt nog och äger ett bubblande surdeg kan du strunta i jästen helt ! 
Trevlig helg allihopa!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienLes Lussebullar!

Comments 26

 1. sebastien Boudet

  Micke: Jag har bara en surdeg och den är gjord på hälften vetemjöl och hälften rågmjöl. Jag tycker att det är bättre att ha bara en surdeg i rums t° som “mår bra” än två eller tre tröga i kylen.

  Renate: Tack för feed back!

 2. Anonymous

  Hej Seb,
  Vilken underbar film!!!
  Det var första gången jag kollad in en av dina filmer. Som ett kinderägg 3 överaskningar i ett.
  Lussebulle, musik och franskalektion! Belv bara så glad :-)!
  Trevlig helg och hälsa Jenny så mkt från mig! Lissi

 3. Renate

  Hej Sebastien!

  Gjorde degen igår, men i min iver så glömde jag vila degen i bunke 30 minuter. Imorse när jag skulle baka av bullarna så hade de tredubblat sin storlek! Det blev 14st gigantiska lussebullar. Goda!

 4. Lo

  Men oj då vad är det jeg ser, har du sådan JÄST i dine kuser;)Nå väl vhed/vet ikke/inte ifall man kan bage desse godingar utan lidt/lite vanelig jäst….e ju kun/ bara lyklig amatörebagere:)
  Hopes så du lägger upp mer skön filmsnutter, giller dem verkeligen myket:)

  Önsk dig en fortsatt fin söndag/Lou

 5. Ida

  Hej!
  Jag har en fråga om era macarons ni har i butiken. Hur gör du för att få den röda så röd? Jag har försökt otaliga gånger med både pastafärg och pulverfärg men de blir alltid rosa. Vad är hemligheten? Och tack för en superfin blogg!

 6. Peter

  De bästa någonsin!
  Jag gjorde dessa i helgen. Hälften som vanliga lussekatter och hälften i snurror fyllda med mandelkräm (utan ägg och vetemjöl). Syndigt underbart oslagbart goda. De bästa någonsin. Dina recept är oslagbara: ge oss mer!

 7. Anonymous

  jag måste bara säga att din butik och din blogg är superfin! när min parisabstinens blir för stor är jag glad över att jag kan svänga förbi petite france och köpa mig en croissant. Eller pain au choc, om det är extra allvarligt. Tack et merci bcp!

 8. sebastien Boudet

  Renate: Du har rätt, med recepten kam man lätt göra 20 st mindre lussebullar… Mina blev oxå ganska stora

  Lou: 🙂 TACK

  Varsågod Andreas! Såg de på din blogg!

  Ida: Det är rätt svårt att får röda macarong! Damien har kämpat i två år! Det finns en larv som producera ett röd pigment som fungera jätte bra. Finns inte, tyvärr att köpa för privat personner ännu.

  Tack Mia

 9. Anonymous

  Mais il est génial ce patissier français!
  Lussebullarna ser verkligen fantastiska ut, blir sugen att testa din variant. Hittills har jag gjort Vete-Kattens recept, men det kan nog vara dags att förnya sig.
  /Louise

 10. Anonymous

  Hej,
  en fråga som önskar snabbt svar (från vem som helst) jag ska strax åka och handla. Är det jäst för söta degar, eller spelar det ingen roll eftersom de ska jäsa så länge ändå?

 11. sebastien Boudet

  Det blev inte så snabb svar, ledsen för det!
  Det verkar att i brödpassion forumen det är inte många som bryr sig för jästen!
  De gångerna jag behöver jäst köper jag vanligt. Som du säger, jag tror inte att det spelar ngt roll.

  Kul Louise att du vill testa min recept! Hoppas att du blir nöjd med den!

 12. Anonymous

  Jag har köpt fin Iransk saffran som är av bra kvalitet. Behöver jag då ta 1 g eller räcker det med en påse på 0,6 g tror du? Nu är jag inte expert på saffran men jag tänkte att den kanske är mer “koncentrerad”.

 13. Zainab

  hej sebastian!

  sjukt bra blogg du har skapat,grym bagare du är!!! angående lussekattsbakningen, det är snart jul och jag tänkte tjuvstarta med en smakprov av årets lussekatter. en sak jag har svårt med är ju knådningen för hand, när jag lägger i smöret i degen och knådar blir det himla kladdigt och “släpper” aldrig bordet, jag knådar upp till 20 min och det blir kladdigare och kladdigare ju mer jag bearbetar det smöriga degen. Tillslut brukar jag ge upp och hälla mkt mjöl så det släpper bordet men resultatet blir aldrig saftig utan torr och lite plastigt. Hur får man degen att kladda mindre och släppa från bordet som du visar i dina klipp? 🙂

Leave a Reply