Bort kopplad… eller nästan!

sebastien 4 Comments

Jag är på semester på andra sidan jorden och vilar både kroppen och själen.

Här ute finns inget bröd, inget mjöl och inte direkt något intresse för det heller!
Jag kunde inte koppla bort mer än så…MEN, det börjar bli lite jobbigt faktiskt. 
Igår, satt jag igång en surdeg. Jag vet att det låter helt korkat att jag inte kunde hålla mig från det, men jag bara måste! Här finns alla förutsättningar för att misslyckas.
Inget bra mjöl och dåligt vatten är bara några av de. 
Däremot ligger utetemperaturen runt 35°C och luftfuktigheten på 90%, det borde vara ett plus. 
Nu tänkte jag så här: Kan man baka surdegsbröd här då kan man göra det vart som helst, helt enkelt. Då kör vi!
I går pratade jag med hotellens F&B manager och fick använda deras kök. De har ett super gammal pizza ugn som kommer att klara jobbet galant. 
De förstår ingenting över vad jag håller på och tittar på mig som att jag var från Mars! När jag säger rye flour de tror att jag menar ris blommor typ! 
Men det gör inget, jag börjar förstå hur det går till här och bara man ler så går det bra 🙂
 Utrustningen
100 vatten och 100g rågmjöl. 
sebastienBort kopplad… eller nästan!

Comments 4

  1. Cupcakesfluffan

    Du är rolig du, att du inte ens kan hålla dig borta från surdegsbakandet på semestern, tokigasvenskar tänker de väl där nere 🙂 men det skall bli kul att få se slutresultatet..
    Får passa på att önska ett Gott Nytt År och så skall det bli kul att få följa din blogg även nästa år och se vad för kul du hittar på att baka

  2. Benny

    Hah! Klockrent! Har alltid tyckt att det är intressant att laga mat i ett annat land, det är ofta stora skillnader på mycket grejjer. Men baka i Asien? 🙂 Det blir en rolig utmaning. Kanske ett vitt bröd med lite rismjöl? Eller tapioka-levain? 🙂

Leave a Reply