Semla dags och helgen som gick!

sebastien 13 Comments

Dags att släppa semlorna!!
Trots att det känns jätte tidigt, har vi börjat baka semlor på PF! Jag försökte hålla i mig så länge så möjligt men nu i helgen blev frestelsen alldeles för starkt….
Vilket sjukt  helg det har varit! Tack ni alla som kom förbi och gratulerade med kramar, kind pussar, blommor eller champagne! Det är ni som gör Petite France och ge oss energi att går upp varje natt för att baka våra bröd, desserter och pain au chocolat! 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienSemla dags och helgen som gick!

Comments 13

 1. Cupcakesfluffan

  Bakar semlor, ja ni är nog sena ni :-), här har jag sett semlor sedan innan jul, så tråkigt att det börjas baka så tidigt, har ännu inte ätit någon, väntar nog några veckor till, fast sedan är jag ju inte någon semlefantast

 2. knet

  Jag är en semmel fantast som tycker att det är oerhört tråkigt denna hets över att vara först,så du har varit väldigt duktig som motstått branchens hets med semlor helst innan jul,sen har ju petite rätt mycket annat gott i hyllan så varför stressa?
  Det som oroar mig är att alla traditioner försvinner och snart har vi jul i juli och midsommar i oktober,vem behöver färskpotatisen och gotland sparrisen när ,man kan köpa medioker sydamerkiansk sparris och nord afrikansk potatis som är färsk förra veckan.

  Nu kanske jag överdriver men ser du min poäng ?

  Varför måste man ha semlor i 3månader per år, är koniditorierna så dåliga generelt så man tar varje chans att tjäna en extra krona?

  Man får ju kväljningar när man ser folk på pendeln med 3för 15kr semlor i handen.

 3. Anki

  Det är sunt att du väntat med semmeltillverkningen. Har du någon specialfyllning eller trad.? Undrar f ö över en sak som stod i DN. reportage om PF. Du uppgav att du inte använder vanlig jäst utan bara surdegar som kräver långjäsning. Men använder du vildjäst? I en del recept för levain utgår man ju från fördeg på vildjäst. jag har gjort vildjäst ett tag på frukt och bakar ofta på detta och det tar ju sin tid. I ditt recept för levain utgår du från råg. JAg tycker det är svårt att hålla i sär begreppen. Hur definiera levain? Görs den ursprungligen på vete?
  En surdegsfantast i HAninge
  Anki

 4. Anonymous

  Jag är galen i semlor och struntar fullständigt i när och hur dom bör säljas, för mig får dom gärna säljas året runt! Vad jag vet är semlan den ända ” bakelse” som har en traditionsbunden tid då den “bör” säljas/ätas??

  Och jag ska komma förbi i morgon och prova era semlor 🙂

  Micke

 5. Fröken S

  Tack för en liten kommentar i min under 2010 vilande blogg (man kan ju inte äta fikabröd jämt. Att vara “fikakritiker” leder ibland till att få ställen håller tillräckligt hög standard för att vara värda att skriva om.

  Men PF får vara först ut i år, men den liten hyllning till er men även en liten utmaning.

  När de gäller semlor så måste jag erkänna att jag är fantastiskt nyfiken på din surdegsvariant. Om jag har tur kanske jag lyckas hinna med en provsmakning (och recension 😉

  Lycka till och fortsätt ett fantastiskt jobb!

  /C

 6. Anonymous

  Det är nästan så att jag ångrar att jag provade era semlor redan nu, dom jag har på min lista för att provas i år kommer ju bli besvikelser, dom kan aldrig komma i närheten av era semlor!

  Nog för att jag mycket sällan har ätit en rent osmaklig semla, alla semlor är mer eller mindra goda, men Petit France´s semlor är nirvana!

  Kanske det blir att jag bara äter era semlor i år…så får det bli!

  Micke

 7. sebastien Boudet

  Linda: Jag hör till de som tycker att väntan är huvud ingrediensen av njutning!

  Knet: Jag kan inte mer än håller med dig! Bästa jag kan göra mot det är att jobbar med säsong produkter så mycket det går och baka så bra och så gott så möjligt så man känner skillnaden mellan industri och hantverk!
  Det är det största problemet idag… Det blir nästan igen skillnad mellan en 7/11 semla och en hembageri semla, förutom priset! Så jag förstår de som köper så billigt så möjligt efter att ofta om man betalar dubbelt smakar inte bättre för det!

 8. sebastien Boudet

  Anki: Stor ämne! Det blir svårt för mig att ge dig ett vettigt svar i en blogg kommentar… Tid och ord har jag brist av ibland… Eller ofta!

  Cool Micke! Du är roligt! Tack för både dina kommentar…

  Martin: “Spred the love” har varit min motto sen länge tillbaka! Macarong är en av den endaste bakverk vi gör som reser jätte bra… Så varför inte! Heja Umeå.

 9. sebastien Boudet

  Fröken S: Tack för att sätter igång igen och börjar med oss!
  Angående utmaningen som egentligen inte är en:
  Petite France är som ett barn som växer, lär sig och utvecklar kontinuerligt. Jag fick mycket kritik de två första år pga våran Helautomatiskt kaffe. Jag tyckte att vi inte var mogna för ngt annat: Jag skulle aldrig stoppa en 2 årlig liten kille på en cykel utan stödhjul… Man vet precis vad det skulle hända!
  Tillbaka till möblerna: Jag gillar mitt sätt ( 🙂 tur det!) Jag är surdegsbagare, jag gillar påverkande av tiden, effekten den har på oss, människor. Petite France framgång bevisar att hjärtan är starkare än allt annat, det jag kallar för det superficiella. Det inredningen hör till.
  Jag ge till mina kunder det man kan inte köpa med pengar: Min passion för mitt yrke och för människor!

 10. Erik

  Hej!

  Jag tänkte ha de trevligt med vänner och Semlor och vi tänkte baka de själva.

  Har du några tips för att få till en riktigt god?

  Tack för en trevlig blogg och för att du delar med dig!

  Ps. Att baka med surdeg i Londons oisolerade hus är en utmaning…ds”

Leave a Reply