Le pain au levain!

sebastien 8 Comments

Två “äkta” pain au levain direkt ur ugnen! 
Levain… Vad är det för något? Igår ringde en känd bagare till mig och frågade mig detta fråga! Det är helt otroligt idag att det bakas levainbröd överallt och att ingen vet riktigt vad det är och hur den fungerar! 
Mitt svar: Levain är det mest fantastisk sätt att baka surdegsbröd på! 
Ska jobba på en film som förklarar vad levain är en gång för alla. Stay tuned!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienLe pain au levain!

Comments 8

  1. Linnea

    Jag har hört så många olika varianter på vad levain innebär…
    surdeg på russin, surdegsbröd bakat av veta för att bara nämna två.

    Senaste budet är att levain helt enkelt betyder surdeg på franska.

    Perfekt om du kan rätta ut frågetecknen! 🙂

  2. Benny

    Levain är magi för mina bröd iaf. Kan hitta på det mesta varianterna av smak och sädesslag och allt blir luftigt saftig och gott. Helt underbar grej att ha i kylen.

    Vill se film nu!! 😀

  3. Elinor

    Hej, Sebastien!
    Är ny på baka med surdeg och drömmen har alltid alltid varit att baka med Levain! Älskar tanken med hur varje bröd
    hänger ihop med varandra. Har förstått att levain grunden ska smitta degen man bakar med, men hur mycket deg ska man undvara? Olika bröd kräver ju olika mängd levain ( 200-400g)
    Om jag bakar en sats bröd och lägger i levaindeg och bakar in den i det nya brödet, är det direkt då jag tar den nya biten och sparar till nästa brödbak?
    Sen fortsätter det i samma ordning?
    Tack för fantastisk inspiration!

Leave a Reply