Det blir ost o sylt o vin o bröd till middag för mig ikväll 🙂
Livarot! Ett sjukt god kittost som är våt behandlad i Marc de Calvados. Detta exemplar kan vara den godaste jag har någonsin ätit… Viktigt för er som äter Livarot för första gången är att skrapa bort skorpan med en vass kniv för att få bort den orange geggan. Den är obehagligt krispig och jätte stark!
Som tillbehör: Min hjortron sylt, pain de seigle och ett glas Bandol rosé Domaine de Frégate 2009. Santé!
Comments 9
Himmel och pannkaka! Skära bort skorpan på en ädel Livarot? Vad för slags fransman är du?
@Anonym: Hehehe! 🙂
Ser väldigt gott ut, för övrigt!
Ooohhhh mon dieu!
Jag skrev att man ska skrapa bort, inte skära bort!
Livarot våt behandlas med salt vatten blandat med Roucou pulver.
Roucou pulvret kommer från fröerna av en växt (bixa orellana) och används i över hela världen som pigment för både mat och kropps målningar. Amerikanska indianer fick sitt hud röd med hjälp av Roucou pulvret.
Frön inehåller 100 gånger mer caroten en själva moroten!
Utöver Livarot, Courou pulvret används för tillverkningen av bland annat Rouy ost, Boulette d’Avesnes, Leicester, vissa Cheddar..Etc…
Jag skrapar bort skorpan, JA! Den typ av Fransman är jag 🙂
Tack Alexandra! Det var grymt gott!
Den här osten måste jag prova. Säljer ni den?
Åt lunch hos dig igår, det var en riktigt god Quiche Lorraine.
“Kitt” vad gott det ser ut! Vilken bild! Det ser ju ut som osten och sylten ska hoppa ur och rätt in i munnen på en! Mmmmmmm..fantastiskt.
//Lena
Ja Mats, vi säljer osten! Kul att du gillade quichen!
Lena: Ha ha ha! Jag är ganska nöjd med bilden… Finns några skuggor hit och ditt som stör mig lite men men… Jag är bagare, inte fotograf 🙂 Tack!
Provade själv osten i helgen. Tillsammans med lite hemkokt sylt på jordgubbar, rabarber och vanilj var det himmelskt gott! Tack för tipset.
Det var så lite Teresia