What’s up Petite France

sebastien 16 Comments

En liten film om hur en dag på Petite France ser ut 🙂 
sebastienWhat’s up Petite France

Comments 16

 1. Cupcakesfluffan

  Vilken härligt underbar film, var tvungen att titta på den 2 gånger på raken :-), måste ta och lära mig att göra snygga snitt i bröden och snitta djupare ser jag,hur gör du när du gör Macarons, sockerlag eller inte sockerlag? . Får bara till snygga macarons om jag gör en kokt sockerlag, när jag testat olika recept utan sockerlag blir det små toppar på, de blir inte alls släta och vackra då.

 2. Alexandra

  Lustigt, bakning precis som matlagning handlar en massa om känsla och inte bara teknik, det är först då det blir bra … Vacker film!

  Det ända jag är vass på av det i filmen är att filea apelsiner – men det är ju alltid något. 🙂

 3. Cupcakesfluffan

  För att tydligagöra, här är skillnaden på mina macarons

  De här är gjorda med sockerlag

  http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/08/macarons-med-vit-choklad-hallonfyllning.html

  och de här utan sockerlag, blir små toppar och inte alls släta och fina, visst får de kragar och blir höga och fina, de är himla goda då konsistensen blir bra, men de blir ju inte vackra liksom :-), bortse från den lila färgen, de blev lite väl lila :-), har testat lite olika recept med samma resultat, vad gör jag för fel?
  http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2011/02/macarons.html

 4. sebastien Boudet

  Linda: Jag förstår ditt problem! Det spelar ingen roll om man koka socker eller inte… Både fungerar jätte bra. Viktigast är att blanda med slikipoten under ifrån och vrida 5° skålen vid varje rörelse. Det kallas för “macaronner”.
  Om du har små toppar betyder att du inte har “macaronner” tillräckligt bara!

Leave a Reply