Vad ska jag doppa i min Champagne?

sebastien 5 Comments

4 ingredienser, bara! 
Som jag brukar säga, de enklaste desserterna är oftast de godaste!
Som jag brukar säga, de enklaste desserterna är oftast de svåraste!

Första gången jag fick känna smaken av Champagne var genom att min mamma doppade en boudoire i hennes glas. Jag var kanske 7-8 år och det enda jag minns är hur gott det var. Jag gillade inte själva Champagnen och inte boudoiren heller men tillsammans då blev ett helt annat sak! 

För er alla som har det tufft o jobbigt med att baka macaronger hemma kan jag varmt rekommendera att ni tränar era slickipots skills med att baka boudoir! 
Metoden för att få den perfekta smeten är mycket likt macarong och den bakas nästan på samma sätt. 
Med andra ord: genom att du kan baka perfekta boudoires, kommer det att bli “a piece of cake” att baka fina macaronger!

Ok, jag tror att jag måste göra en liten film om det 🙂 I morgon, kanske! 

Tävlingen går för fullt och ingen har hittat rätt svar! Jag passar på att säga igen att man får lämna bara 1 svar om dag….Eller hur Lisa 😉 
sebastienVad ska jag doppa i min Champagne?

Comments 5

 1. Emil O.

  Var på PF igår och åt mig mätt och lycklig. Tyvärr var ena fisken i fisksoppan konstig i smaken (smakade sand) men kocken kom ut och sa att den var färsk och förklarade sig och dessutom fick vi två gratis macaroner som plåster på såren. Alla från kassapersonalen till servitören var jättetrevliga.
  Åt den bästa dessert jag nog någonsin ätit, death by chocolate. Jag älskar choklad och den här smakade riktig choklad, helt igenom.
  Min flickvän undrar om man kan få recept eller i alla fall innehåll på Foret Noir tårtan, hon älskade den.

  Jag funderade på om jag skulle fråga efter dig Sebastien för att säga hej men ville inte störa dig när du jobbade.

 2. sebastien Boudet

  Det är lugnt Lisa! Hade varit synd om du hade hittat rätt bra!

  Emil: Tyvärr var jag inte på plats när du var på PF idag… Annars hade jag kommit ut och kollat lägget med din soppa! Mina 3 barn har lov i veckan och jag jobbar på natten så jag kan vara med de på dag. Jag försöker inte bara vara duktigt som bagare men också som pappa 🙂
  Bra att det sköts bra med din soppa! Vi har en restaurang för att vi tycker om att laga mat, servera mat och att vi tycker om folk! Det kanske låter konstigt men många inte gör det och det märks. Alla kan göra fel och det viktigast för oss alla är att du är nöjd när du stiger ut från PF.
  Foret noire är gjort av en choklad genoise, vanilj bavaroise, inkokta körsbär och choklad ganache/crème. Death by chocolate är gjort av…..choklad! Typ 80 % 😉
  Denna dessert borde få sitt egen film tycker jag!

 3. Tom L

  Jag skulle uppskatta en sådan film! Har lyckats göra ypperligt goda semlor helt på surdeg efter instruktionerna i din semelfilm. Så tackar det ljuvligaste för instruktionerna =)

Leave a Reply