Hantverket, livet och jordbävningar!

sebastien 6 Comments

Några macarong framboise.

Aftonbladet Resa bilaga skrev en stor artikel om Macaronger. De berättade om de två “jättarna” Pierre Hermé (bäst enligt mig) och Ladurée. Förutom att de använder ordet smörkräm under hela artikeln istället för ganache tycker jag att den blev super fin. 
Alla som kan lite om Macaronger kan bekräfta att de bästa är de fyllda med ganache och inte smörkräm! Vad tycker ni? 
Rolig nog, berättar de också varför man ska kalla de för MacaronG med g på slutet 🙂 Helt i min smak efter att det är vi som kom på det! 
Det står också en hel del om Petite France men tyvärr inte på web versionen. 
Här hittar ni bilagan Resa (finns inte artikeln “gratis” att hämta, 25 kr ska det kosta om man vill veta allt om Paris och våra Macaronger!) 
Kärleks tecken?

Så här såg det ut när jag öppnade locket på kaffe bryggaren i morse.
Detta kärleks tecken skickar jag till alla mina japanska älskade vänner som går genom helvetet just nu. 
Vi klagar o klagar hela tiden om petitässer som löv på spåret som försenar tunnelbanan eller snö storm som paralyserar busstrafiken men kolla på dessa människor som har förlorat allt: barn, hus och hopp och inte ens tillåter sig att gråta framför kameran! 

Mitt kondens hjärta och dessa fantastiska japaner visar mig vägen till äkta lycka!  

Carpe diem quam minimum credula postero!
sebastienHantverket, livet och jordbävningar!

Comments 6

 1. Magnus

  utav Parisarna så tycker jag även att Lenôtre är bra…även om jag föredrar Pierre Hermé. Ganache är mycket godare än smörkräm…kallar inte parisarna själva även macaron’s för knappar eller har jag missförstått det?

 2. Elin

  Hejhej! Hittade bloggen och tyckte den var intressant, speciellt inläggen om macarongs och dessa “hemlagade” som finns på diverse kaféer. Jag har faktiskt själv försökt mig på att baka macarongs, och senaste gången blev det faktiskt ganska bra, men de blev inte alls så där fina och fluffiga! Har du kanske några bra tips på vad som är viktigt för att få till dem? Och vad är ganache för någonting?

 3. sebastien Boudet

  Li: Det är ganache i alla våra macarong: Ganache=Good!

  Magnus: Jag håller med dig om Pierre Hermé VS Ladurée och visst kan man kalla de för knappar.

  Elin: Vad kul att du hittade hit och jag hoppas att du kommer fortsätta komma förbi Brödpassion.
  Det finns en hel del saker som är viktiga när det gäller macarong. Om dina saknar luft, testa att vispa dina äggvita mycket sakta och länge, det brukar hjälpa.
  Ganache är en kräm med choklad som grund. Man gör som en majonäs och inkorporera en vätska i chokladen (grädde, frukt puré… etc) Det är ett konst och smakar mycket bättre än smörkräm i en macarong.

Leave a Reply