Pain au chocolat… Nej, Pain au Valrhona!

sebastien 9 Comments

Valrhonas choklad…. Jag vet inte vad de heter.

Pinnar eller sticks? I alla fall, efter att jag har testat en hel del olika “batons de chocolat”  har jag bestämt att köra från och med nu Valrhonas egna! Jag gjorde ett blind test och Valrhonas kom lång först för alla iblandade i testet!
Mera choklad och godare, vad kan man önska sig mer.

En pain au chocolat “gamla” version med mindre choklad i.

Premiär i morgon 🙂

sebastienPain au chocolat… Nej, Pain au Valrhona!

Comments 9

 1. Anonymous

  Mmmmmmm vad gott det ser ut! Det vattnar sig i hela munnen och jag dreglar nästan! vilken choklad och jag vill oxå ha en pain au chocolat nu! Med världens godaste choklad i.
  Fantastisk bild.
  /Eva

 2. Anonymous

  Har du provat en choklad från Italien som heter Venchi? Den är så galet god att jag var tvungen att åka till Milano där de har en butik med bara deras egen choklad. Gissa om det var ett paradis för en chokladälskare som jag. Ett litet tips till dig. Du ger oss så många bra.

  Görel

 3. matelina

  Hej!
  Du som är sådan expert på surdegsbröd. Jag har en fråga. Jag bakar varje dag med surdeg och jag har ett problem. Mina bröd blir inte speciellt luftiga när jag använder min vetesurdeg. Jag blandar den med mycket mjöl så det är fast och jag kalljäser degen i upp till 22 timmar i kyl och den verkar bra men på något sätt så blir det inte så luftigt som jag hade velat. Det blir inte jätte kompakt men inte bra. Degen är lös. Den jäser tillräckligt länge (enligt mig), Den är spänstig. Vad kan det vara för fel?

  Mvh
  Elina
  sottsaltochsurdeg.blogspot.com

 4. BagarBjörn

  En stilla undran: Är degen måhända FÖR fast? Jag upplever av egen erfarenhet att håligheter och “luft” följer med vattenandelen i degen – och en aktiv vit surdeg, så klart…;-)

  Hälsar BagarBjörn

 5. matelina

  Hej! Jag antar att du svarar på min fråga+ 🙂 Nej det är den inte, eller jag menar den är rätt så lös och kladdig men inte rinnig. Surdegen är aktiv och levande och matar den alltid dagen innan. Men jag förstår inte varför jag inte får dom stora fina hålen. Måste bröden kanske vara med bara vetemjöl för att få dom? Rågbröden blir alltid håliga och fina….konstigt…

  Elina

 6. sebastien Boudet

  Matelina: Ursäkta min sen svar!
  Först, tycker jag att du ska starta jäsningen i rums t° till ditt bröd “kommer igång”.
  Jag tycker inte om så mycket när brödet jäser i kylen hela vägen, den blir sur och ofta platt. Med en jäsning som börjar i 20-25°C kommer smaken att bli mycket mildare.
  Efter några timmar ute ger du ett lätt vik och då kan du lägga den i kylen, gärna i en tätt låda.
  Lycka till och tack Björn för att ställde upp 🙂

 7. matelina

  ok. Jag ska pröva. Men då ska jag inte jäsa så länge som 22 timmar i kylen kanske? Då blir det väl överjäst? Jag ska pröva med det imorgon och se om det blir någon förbättring…

  mvh
  Elina

Leave a Reply