Surdegs pain au chocolat till frukosten 🙂

Jag upptäckte att ugnen var det bästa jässkåpet hemma. Det är mörkt, tyst, varmt och lufttätt. För en bra jäsning behövs både fukt och värme, tar man bort en av de två blir det inget bra. Spraya lite vatten på dina pain au chocolat så att ytan inte blir torr. 25-30 grader är bäst, om det är för varmt smälter allt smör du har kämpat med att kavla i tunna lager… Lagom är bäst 🙂 
Määääää! Underbara små lammracks med färska kryddor. 

Jag tog en handfull med persilja, 3 vitlöksklyftor, lite timjan, havsalt, svart peppar, 1/2 dl olivolja och 1 dl ströbröd. 
Jag grov hackade det hela och rullade de små rackarna i kryddblandningen. 
Et voila, ett litet varv på en super het grill… Chiiiiii & chiiiii (15 s på varje sida)  
Som min pappa brukar säga, man ska inte döda lammet 2 gånger 🙂 
Surdegskanelbullar som jäste i den avstängda ugnen under hela dagen

Lite vatten och pärlsocker, alltså mycket pärlsocker! 

Goda blev de till fika! 
Jordgubb/rabarber smulpaj 
Avslutningsvis, en jättefin paj barnen gjorde! 
Antoine (snart 14) Oliver (9) och Hugo (4 1/2) jobbade som ett team och delade arbetet så här: 
Antoine gjorde smuldegen och mördegen.
Oliver skalade rabarber och pocherade den i vaniljsockerlag. 
Hugo skalade och delade alla jordgubbar. 
Under tiden gjorde jag vanilj såsen. 
Vill någon ha receptet? 
Monsieur Hugo sötnos Boudet 🙂 
Snipp snapp snut, Påsken är slut!