Bjärka-säby fick fart på surdegen!

sebastien 6 Comments

Så här ser slottet ut. 
Ingrid och en surdegs-vetedeg
Den vackraste fönster jag har sett skulle ge sin själ till Bjärka-limpan. 
Undrar du fortfarande om det är viktigt att snitta bröd?
Et voila, en meningsfull surdegs-limpa har född. 
Tack Emanuel för 3 inspirerande dagar. 
sebastienBjärka-säby fick fart på surdegen!

Comments 6

  1. Milla

    Vilka underbara bilder!!!!
    Du gör att när man känner det lite jobbigt med livet så gör du en glad med bilder ellet råd och tips, och får mig att vlija baka mera!!! Tack för att du FINNS!! Mvh Milla

  2. Paulo

    Fan, va kul du måste ha 🙂 Var på Petite France på lördagen och smakade på anklår (hade varit i min minne sedan surdegskurs…), vad gud det smakade. Vad heter potatis tallrik ni serverar de med? Är det potatis dauphinoise? Måste testa den hemma…

  3. sebastien Boudet

    Nathalie: Kniven hittar du hos Bakers som köper den från Mallard Ferrière.
    Den heter Lame de boulanger “super grignette” med ref 01481.

    Paulo: Vad kul att du kom förbi och smakade på ankan! Den serveras med en gratin dauphinois.
    Hemlighet för en bra gratin dauphinois är att reducera grädden (Lätt grädde förbjudet) till hälften innan du stoppa den på potatisarna!

  4. Renate

    Testade ankan igår och det var MYCKET gott! Min sambo och jag satt och funderade på vad det var för slags potatis till, men vi kom inte fram till något förutom att det också var gott. Men nu vet vi! Som en bonus så fick vi surdegsbröd till. Tack.

Leave a Reply