Nässelsoppan!

sebastien 13 Comments

 Fina brännässlor
Schalottenlök, vitlök, timjan, rosmarin och… lite smör 🙂
Vårlök och en citron… Både ekologiska så klart! 
Här se man de farliga små taggar som gjorde mina bagar fingrar svullna!
Pchhhhh!
Lite grönsaksbuljong, 20 minuter, crème fraîche och en stavmixer. 
Jag serverade soppan med en pocherade ägg och unga morötter smör stekta med färsk koriander och mycket vit peppar. 
Recept: 
600g fina nyplockade brännässlor
2 st Schalottenlök
1 stöttade hel vitlök 
timjan, rosmarin och en citron. 
olivolja och smör
2 vårlök 
3 liter grönsaksbuljong
mycket vitpeppar och havsalt
3 dl crème fraîche 
sebastienNässelsoppan!

Comments 13

  1. Anonymous

    om en satsar på att plocka de första späda nässlorna som kommer på säsongen, brukar vara nån gång i mars kanske beroende på var i detta avlånga land som en bor, så slipper en svullna fingrar. soppan verkar väldigt trevlig dock. kämpa på i brödkriget!

  2. sebastien Boudet

    Rikard och Paulo: Jag köper direkt från Frankrike en hel pall Sel de Guerande i taget! Den är svårt att få tag på tyvärr.
    Jag håller på med att övertyga några stora grossister att köpa in bra havssalt. Kortfattat, det kommer snart 🙂

Leave a Reply