Fraises des bois et marguerite!

sebastien 10 Comments

En liten sommar bild! 

Oj vilken vecka! Jag har bakat så himla mycket i min nya baktråg. Baktrågen som lika gärna skulle kunna kallas för badkar eftersom den är så stor. Jag hittade den på ett loppis och det blev kärlek vid första ögonkastet 🙂

Et voila min fina nya (100 år gamla) baktråg!

Känner ni igen de där händerna? 

Jag bäddade tråget med linneduk så mina limpor kunde jäsa fint…

Just nu är det full gång med boken och all min tid ägnades till det under veckan. Snart introducerar jag de underbara människor som är med på detta gigantiska projektet. 
Många var oroliga att jag skulle lägga ner bloggen efter att jag hade sålt Petite France men, Brödpassion är ett blogg om mitt liv som bagare och kommer att fortsätta så klart. Det kommer bara att bli mindre Petite France och istället mer av allt annat jag kommer att göra med mina 10 fingrar. Hoppas att det blir minst lika intressant för er 😉 
Nästa vecka ska jag och familjen åka till Frankrike. Det blir Paris först i några dagar och sen ska vi till ett litet by nära La Rochelle. 
sebastienFraises des bois et marguerite!

Comments 10

  1. cat

    Vilket underbart baktråg!!! Lite avundsjuk är jag allt. Bröden ser helt fantastiska ut.
    Just nu står mina surdegbaguetter i ugnen, en tillfuskad stenugn med kalksten 😀 Men det är bättre än ingen stenugn alls. Ha de gott och ha en trevlig semester.
    Catarina

  2. Anders

    hej!
    trevligt att du fortsätter med bloggen , alltid roligt med inspiration 🙂
    Jag trodde att du också skulle sluta som Martin DePaine har gjort, så det är bara trevligt med din blogg.
    är det en bak bok du skriver??

  3. sebastien Boudet

    Tack Milla ha en skönt sommar du med!

    Cat: Jag bakar mest hemma nu och jag oxå har ett baksten i ett vanligt hushållsugn… Det fungerar jätte bra ju 🙂

    Vad bra Linda! Jag har ändå letat i flera år!

    Anders: Jag kommer snart att berätta mer om boken. det jag kan säga är att det kommer att bli mer än bara en bak bok:)
    Skit tråkigt med att Martin har slutat blogga faktist! Undrar vad han har på gång och varför han tog en sånadär extrem beslut…

  4. Paulo

    Hej Sébastien, som Richard undrar jag också om du gör lite annorlunda jäsningstid nu pga. det är kanske inte så lätt att ha tråget i kylen… eller? 🙂

    Ha det så bra i hemlandet 🙂

  5. Paulo

    Igår hittade jag också en tråg från 1856 på ett loppis. Det är lätt att man blir kär i en sådant grej. Tyvärr, är min stockholm lägenhet för litet så det fick stå där i loppisen 🙂

Leave a Reply