Dags att återuppliva min surdeg.

sebastien 2 Comments

Nu har jag kommit tillbaka efter 2 underbara veckor i Frankrike och det är dags att återuppliva min surdeg! 
Jag passade på med att diska ordentligt min glasburk innan och sätter igång med lite ljummet vatten. 
Röra om lite, och det är klart 🙂 
Nu är det bara att vänta några timmar och mata på med lite mjöl. Hoppas verkligen att surdegen blir bra tills i morgon så jag kan baka lite…
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienDags att återuppliva min surdeg.

Comments 2

  1. Nettan

    För oss som inte har någon surdeg att återuppliva, utan vill göra egen surdeg från början, hur gör man det?
    Jag har provat några olika o får liksom ingen riktig fart på den.
    Efter att ha matats varje dag i några dagar, förslöt jag burken o lät den stå i kylen nån vecka.
    (använder bara rågmjöl o ekologisk sort)
    Sen tog jag fram den på bänken o matade den, lät locket sitta på glänt, för att baka dagen efter.
    Då var det mögel på den.
    Tog bort övre halvan, böt till ren burk, matade och lät den stå en dag till.
    Jag bakade på den o brödet steg inte en millimeter.
    Mvh Nettan

    Hur gör DU din surdeg??

Leave a Reply