Vanilj tävling och veckan som kommer!

sebastien Uncategorized 8 Comments

Glad som ett bi!

Grattis till Ewa Cheron som vann första priset och Oskar Schölander som vann andra priset i le tävling de la vanilj 🙂 Kan ni maila era hemadresser så jag kan posta era vinster!
Ni var 92 st som svarade rätt till alla 5 frågor och det tog 15 minuter tills Ewa skickade sina svar med fullpot! Jag måste hitta mycket svårare frågor i framtiden…

I morgon ska jag till underbara Gotland och kolla läget på några vetefällt, kvarnar, surdegar och fina människor som jag brukar träffa varje år där. 
Varje gång jag kommer ditt känns det som att tiden stannar… Det är kanske därför jag försöker alltid avsluta min semester där! 
Vet någon om det har kommit något nytt sen förra året? Några tips på bra bagerier, caféer eller restauranger?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienVanilj tävling och veckan som kommer!

Comments 8

 1. Dolly

  Kanske bara kommer med gammal skåpmat nu men,

  Rute stenugnsbageri är ju favoriten på ön, och det känner du säkert redan till. Men i sommar har jag upptäckt L.E.V.A. Kungslador, strax söder om Visby, Klintehamnsvägen. Allt ska vara ekologiskt. Supergod lunchbuffé! Och gott bröd.
  http://www.levakungslador.se/

  Sen måste man ju äta Galette på Strykjärnet i Visby, den med rökt lax och salmbärsdressing är godast! http://www.creperielogi.se/

 2. Fredrik

  Hejsan Seb! Har fått ett rågmjöl från en kvarn här i norge som är SUPER fint malet, trodde först att det var vetemjöl. Det är precis lika vitt fast med lite mörka “prickar”. Behöver din hjälp med vilken malningsgrad som passar bäst för att få ett sånt rågmjöl som vi är vana vid i Sverige och som du hade på Petite France. Jätte tack!

 3. Gustav

  Du måste besöka creperiet i habblingbo!

  De har en underbar varieté också som är ett måste. Det är bara boka in en helkväll med galette + crepe + varieté. Vi gör alltid det en gång varje sommar, årets föreställning var fantastisk. Man kan förboka biljetter på internet.

  Ett annat givet tips är att bada i kalkbrotten uppe i Kyllaj. Spektakulärt och futuristiskt med vindkraftverk, kalksten och klarblått vatten.

 4. sebastien Boudet

  Tack för alla tips! Vi får se hur mycket vi hinner med…

  Fredrick: Jag skulle kunna tänka mig att det är kärn rågmjöl då har man bara kärnan av rågkornet.
  Be dem först att mala hela kornet innan dem ska ändra på malnings-graden och se om det blir bättre.

Leave a Reply