Säsongen är snart över för gula kantareller! 
Man pratar ofta om att det är bra att äta säsong frukter och grönsaker. När det är säsong smakar allt så mycket bättre, innehåller så mycket mer näring och odlas närmare oss. Det är smart att äta säsong produkter men tack vare att man hittar nästan allt året om har vi tappat (särskild i stora städerna) känslan på vad odlas när och vart! 
Med hjälp av säsong experterna från Grönsakshallen Sorunda har jag gjort en liten selektion över vad vi borde äta just nu. 
Grönsaker:
Brysselkål, Svartrot, Tratt kantareller, Pumpa, betor, Majrova, Kolrabi, Lök, Körvelrot, Rot celleri, Morötter, Vilök, Bönor, Jordätskockor och så klart potatisar(särskild mandel potatis)
Frukter: 
Nektariner, persikor, Päron, Äpple, Kvitten, Fikon, Druvor, Plommon.
Ni där ute som kan och kanske har ett trädgård får gärna kommentera flera förslag 🙂