Surdegsbrödkurs!

sebastien 12 Comments

Några super glada kursdeltagare!
Det var surdegsbrödkurs för hemma bagare i går och söndag på Petite France! Efter över 30 kurs tillfället tröttnar jag inte på att berätta samma (eller nästan:)) om och om igen, tvärtom! 
Jag blir så peppad av alla er, underbara människor som vill bara lära sig att baka god surdegsbröd till sina familjer, vänner eller bara till sig själva.
Med detta inlägg vill jag bara vissa er hur tacksamt jag är och att det är eran entusiasm som ge mig energi att fortsätta göra det jag gör! 
Vive la surdegsbrödrevolution i Sverige! 
sebastienSurdegsbrödkurs!

Comments 12

 1. sebastien Boudet

  Ja Paulo, det är Martin. Jag tror att han var tydligt över att han skulle så klart fortsätta baka! Det var jätte kul att ha honom där på kursen och få chansen att berätta hela min bröd filosofi ögon i ögon och inte genom blog inlägg och kommentarer.

 2. Eva-Stina

  Hej Sebastien! Jag är en tjej som följt din blogg i 1-2 år nu och jag har alltid velat besöka ditt café. Inte tänkte väl jag så mycket på vilket namn min svägerska nämnde när hon tyckte vi skulle gå till ett café som hon hört så mycket bra om. Vi kom dit och det var fantastiskt, åt en underbar bakelse, kan man nog kalla det, med karamell på insidan, choklad och krokant på utsidan. På väg därifrån insåg jag att det var ju ditt café! Fantastiskt hur som helst att äntligen fått uppleva det, och nästa gång jag kommer till Sthlm blir det lunch, för menyn såg underbar ut 🙂 Tack för en fin upplevelse!

 3. Paulo

  Håller med dig. Mycket bättre att diskutera såna grejer när man träffas i person. Internet kan vara vidrigt ibland.

  Landets Brunsås (på SVT1) idag handlade om bröd, var intressant men inget som man inte visste redan.

  Förresten, har några grejer som jag skulle vilja diskutera med dig så du kommer att få ett mail från mig i veckan. Vi hörs då! 🙂

 4. Milla

  Åh, vad jag önskar att jag kunde få vara med och baka och lära mig en massa saker om bröd!! Svårt när man bor så långt ifrån och känner inte en kotte i stora staden att övernatta hos!

  Men en vacker dag så kanske!!

  Mvh Milla

 5. Teresia

  Inspirerande med glada kursdeltagare. Har just satt en ny surdeg efter att min gamla invaderades av bananflugor vid den senaste matningen…döda flugor gör varken surdeg eller “matte” glad. Hoppas nu att den nya blir bättre och gladare, nu ligger det en kökshandduk som lock istället för att lämna vanliga locket på glänt.

 6. sebastien Boudet

  Eva-stina: Vad kul att du hamnade på Petite France utan att veta om det! Kul oxå att höra att du var nöjd med besöket och det du fick äta där. Bara så du vet har jag såld Petite France i juni nu och inte äger den längre… Men Peter som köpte min älskade lilla bageri verkar driva den i samma takt och med lika mycket kärlek som jag.. Kul!

  Paulo: Helt sant! Tittade oxå på Landets brunsås och tycker ungefär som dig. Synd att de valde Vivels bageri som “plattform” till programmet och att det närmaste i hela programmet de kom till riktigt bröd hantverket var en civilklädd johan Sörberg som håller en polar tunnbröd i handen…
  Väntar på ditt mail!

  Milla: Alla kurserna är fullbokade nu fram till jul men snart släpper jag nya datum för våren 2012! Hoppas att du kan hitta en lösning tills dess!

 7. Teresia

  Tack för tipset Sebastien! Är sugen på att prova min nya baksten igen. Införskaffade en jättefin granitskiva från Stenbolaget i Järfälla härom veckan. 199 kr för en stor skiva, jag fick den för 79 eftersom de hade ett Facebook erbjudande den dagen. Min gissning är att det är deras sätt att ta tillvara restbitar från tillverkning av bänkskivor. Hursomhelst, den är både snygg och bra!

Leave a Reply