Grythyttans och tävlingssvar!

sebastien 6 Comments

Duktiga studenter som knådar deg per hand. 
För er som följer mig på Facebook genom brödpassions sidan kan titta på ett lite film jag gjorde idag. Det är så kul att vara där och eleverna är underbara och så himla nyfikna. 
Här får ni se på världens mest fyrkantigt fontän 🙂 
Tävlingen är avklarat! 
Tack ni alla som svarade på mina korkade frågor. Jag vet att det var riktigt tuffa frågor men det är för att ni är så duktiga att tävlingarna är lite svårare varje gång! 
Är kommer de rätta svar: 
1. Hur serverades den alldeles första pêche Melba och vilket år?
Den första Pêche Melba serverades på en isskulptur föreställandes en svan. På svanen var det vaniljglass, persikor och spunnet socker detta var 1892 


2- Vilka andra lag kommer Svenska bageri landslaget tävla mot på bageri VM 2012 i Paris?

 De lag Sverige tävlar emot i Bageri-VM i Paris är: USA. Peru, Polen, Nederländerna, Japan, Sydkorea, Costa Rica och de sedan tidigare direktkvalificerade Frankrike, Taiwan och Italien. Heja Sverige!
3- Hur många desserter brukas serveras vid ett traditionellt provensalskt julbord. Citera 5 av dem.
 Det provensalska julbordet avslutas med av tretton efterrätter vilka representerar Jesus och hans tolv lärjungar. Desserterna är till exempel  pompe, munkar, fikon, dadlar, russin, aprikoser, hasselnötter, valnötter, mandel, nougats, äpplen, päron.

4. Vad heter denna maträtt: 
Blanquette de veau! 


5- Vilket var första jobbet jag fick när jag flyttade till Sverige? 

Mitt första jobb i Sverige var som chefskonditor på Strand Radison SAS

Grattis Daniel från Skåne som svarade rätt på alla frågor! Du har fått ett mail med lite förslag på datum du kan välja för din kurs! 
Grattis Birgitta från Luleå som fick andra priset! En stor låda med Macaronger kommer snart med posten! 


sebastienGrythyttans och tävlingssvar!

Comments 6

 1. sebastien Boudet

  Ha Stefan! Sorry… Blanquette de veau är en så himla god gryta med kalvkött. Frågan som jag tyckte var enklast blev svårast 🙂
  Du har rätt med att det finns flera datum från olika källor. Jag godkände 1892-1893- 1894 som rätt svar.
  Det kommer en ny tävling snart!

 2. Teresia

  Knepiga frågor var det 🙂 Jag får omedelbart säga upp min prenumeration av AlltOmMat! ;P Där angavs din första anställning som fiskkock på Strand. Jag får helt enkelt anmäla mig till en av dina kurser alldeles på egen hand. Till helgen får det nog bli lite surdegsbakande och kanske ett nytt macarong-projekt. Skam den som ger sig!

 3. sebastien Boudet

  Säg inte upp din prenumeration av AllOmMat 🙂 Jag blev anställd som fiskkock på Strand (hotel) och det tog bara några dagar tills jag började baka bröd och laga dessert istället. Därför rätt svar var kondischef på Strand. Ditt svar var alltså rätt oxå! Tyvärr hade du svarat fel till 2 andra frågor ändå!
  det kommer en ny tävling snart!

 4. Kerstina

  Kul med tävlingar! Men nu handlar det om länken med bild på paviljongen i Grythyttan – fantastisk byggnad! Försökte komma in på den länken men misslyckades. Hade tänkt fråga om du vet att det bara hundratalet meter därifrån ligger härliga, gamla, nyrestaurerade Grythytte kvarn där Kristina mal mjöl, ffa råg och också vete. Nu är det slut hos mig så jag får ta mig en tur framöver! Googla på G.k. så får du se.

Leave a Reply