Le cake au chocolat!

sebastien Recept sött 19 Comments

Idag tänkte jag dela med mig av en riktigt bra choklad kaka recept. Det är ganska många ingredienser och det svåraste i det hela är att förbereda allt innan man sätter igång.
Gör så här och du vill baka en underbart choklad kaka som smälter i munnen:
1-Sätt på ugnen: 175 °C
2-Vispa ihop 250g ägg (4-5 st) tillsammans med 200g cassonade socker (råsocker)
3- Lägg 150 g mjölkchoklad (eller 120g mörkchoklad 70%) att smälta. Vatten bad eller mikro.. You’r choise.
4- Lägg 100g osaltad smör att smälta. Samma beslut att ta här!
5-Sikta över det vispade ägg/socker blandningen 120g vetemjöl, 7g bakpulver, 90g mandelmjöl och 25 g kakao pulver.
6-Vispa ordentligt för att ta bort klumparna.
7- Häll över smeten 120g vispgrädde och den 100g smältande smöret.
8- Vispa igen ordentligt till ett slät smet.
9- Häll över smält mjölkchokladen, byt vispen mot en slickepot och rör tills allt mjölkchoklad har assimilerats av smeten.

Et voila! Nu borde ugnen vara varmt. Om inte, betyder att allt gick alldeles för snabbt och att du har glömt att njuta 🙂

Jag brukar alltid klä på min “cake” form med lite smörpapper, det gör kakan lättare att plockar ut från formen.

Tänk på att smeten reser sig under bakningen och att man ska inte fylla formen hela vägen upp. Ryms inte allt smet i formen kan man göra några muffins med det som blir kvar! Och nu menar jag muffins, inte cupkakes!

Baknings tiden är beroende på hur stor men framförallt hur hög är din form.
Min bakades under en hel timme. Kontrollera med en lite kniv för säkerhets skull.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienLe cake au chocolat!

Comments 19

  1. surstubben

    Testat.

    Använde Dark brown Muscovadosocker (finns i din närmsta butik)och Marabou mjölkchoklad.

    En vanlig 1,5 l bakform blev precis lagom för kakan att växa i.

    Kakan fick stå inne 45 minuter. Kände med potatissticka.

    Betyg: MVG
    Låt gärna kakan stå en dag (om du kan.) Den blir bara godare 🙂

    Tack för ett bra recept Sebastien

  2. sebastien Boudet

    Tack Monsieur Kåre för din expertis! Mycket gott med moscovado socker istället för cassonade. Man kan ha honung oxå istället om man vill.. Bara man tänker på att honung sockrar mer än vanligt socker! 70 g honung motsvarar 100g vit socker ungefär.
    Kanske Marabou choklad skulle inte vara min första val men det är bra att veta att det fungerar ändå.

    Galina: DU kan hitta cassonade socker på dem flesta matbutiker. Vissa kallar den oxå för råsocker.

  3. Henrik

    Hej Sebastien!

    Det var superbra recept. Ska kanske prova att baka den något kortare nästa gång, men god på alla sätt och vis.

    Jag använde mig av ekologiskt rörsocker (Dan Sukker), Jag använde Saltå Kvarns Vetemjöl (utan tillsatser : ) ), Valrhona Kakao och Valrhona mjölkcholkad Jivara. Äggen var ekologiska, smöret osaltat (Arla…tyvärr)

    Det blev som sagt gott. Serverade den med lite tinade bär och en klick grädde vid sidan om. Det blev efterrätt vid Farsdag för svärfar. Min fru bjöd sina föräldrar på farsdagsmiddag.

  4. Anonymous

    Ursäkta en glad amateur, men ska äggen och sockret vispas pösigt eller bara vispas ihop litegrand?
    Vill gärna prova denna kaka, låter väldigt god 🙂

    Vänliga hälsningar,
    Jenny

Leave a Reply