Urban Deli à la française!

sebastien 10 Comments

 Et oui! Det är franska veckor på Urban Deli på Nytorget fram till den 20 november!
 Jag var där på fredag/lördag och visade våra macarong med jul smaker. 
Mycket bra personal där…Duktigt O trevligt O glad! Kan jag få en “stammis” kort??
Vanessa som snittar sitt surdegsbröd! 
Det var surdegsbrödkurs på Petite France i helgen också. Det är alltid lika roligt att träffa nya människor och vissa de hur jag bakar mitt bröd. 
Och den traditionella gruppbild. 
Allt gick super bra igen, alla var glada och vi bakade kanon surdegsbröd med bara mjöl, havssalt och vatten. 
Efter varje kurs känner jag mig hel och det är ni som får mig att känna mig så! Stort tack!
sebastienUrban Deli à la française!

Comments 10

 1. Palle Rellos

  Sébastien, jag vill tacka för en oerhört inspirerande kurs. Jag trodde jag skulle lära mig grunden i surdegsbakning, men vad jag inte visste var att detta skulle bli två dagar som gav mig en aha-upplevelse på så mycket mer än bara bakning. Att få ta del av din passion för bröd, råvaror, kultur och tradition kändes fantastiskt. Att få bli utbildad, även om väldigt kort, av en som brinner så starkt för att bevara konsten att skapa mat kändes väldigt privilegierat. Jag känner igen mig själv väldigt mycket i din passion och blir lycklig att det finns människor som du, som värnar om kulinarisk dåtid, nutid och framtid. Jag vill också att våra barn ska kunna äta nyttigt, gott och sådant som får dem att må bra i både kropp och hjärta när dom växer upp. Tack vare dig känner jag att det finns lite mer hopp för det. Jag ser fram emot den dag, 20 år från nu när jag sitter och pratar med mina döttrar och säger “han, Sébastien Boudet, som förändrade Världen med sitt bröd, har lärt pappa att baka”

 2. Anonymous

  Sébastien.
  Tusen tack för att jag fick vara med på kursen. Jag lärde mig massor fast jag bakat mycket och lagat mat under hela mitt liv.
  Jag har själv så många tankar om vad det är man äter. Jag odlar mycket själv och plockar bär och svamp i skogen. Jag blir rädd när jag ser på innehålls-förteckningarna på den köpta maten. Vad är det vi äter och vad är det vi lär våra barn och ev. barnbarn om mat. Det är vi som måste visa på och lära våra barn vad riktig mat är.

  Palle.
  Det känns helt underbart att läsa det som du skriver. Det var precis så där det var. Du formulerade i ord det som kändes i våra hjärtan och tankar.
  Ewa

 3. Annika

  Jag drömmer också om att gå en surdegskurs för dig, någon dag! Tror jag måste önska mig det som present, för att det ska bli verklighet.

  Kul att träffa dig och få byta några ord hos Lisa FW härom veckan. Du är precis lika trevlig som jag hade förväntat mig!

 4. sebastien Boudet

  Palle: Du kan inte tänka dig hur glad och lycklig jag blev när jag läste dina ord! Jag lyckades når dig med som grund en blandning av mjöl salt och vatten…
  Stort tack Palle! Din Jenny har mycket tur med att ha träffat en sådana där känslig och medvetande man som du! Vilken underbara pappa du kommer att bli!

 5. sebastien Boudet

  Tack själv Ewa! Det var jätte intressant att lyssna på dig oxå på kursen. Vi är en liten grupp människor som växer sakta men säkert och påverkar mer än vi tror hur framtidens mat kommer att ser ut, smaka och produceras! Vi kanske ses i Saltvik nästa midsommar 🙂

 6. sebastien Boudet

  Det vore en äran att ha dig på surdegsbröd kurs Annika 🙂 Hoppas att någon i din omgivning läser din kommentar och reagera på det genom att skicka ett litet mail till mig 🙂
  Ja, det var riktigt kul att äntligen träffa dig hos Lisa!

Leave a Reply