Årets saffran!

sebastien 9 Comments

Årgång 2011!
Just nu är det ren hysteri kring världens dyraste kryddan eftersom alla ska baka massor med lussekatter och saffrans bullar till jul månaderna. Priserna följer efterfrågan som vanligt och just nu är den som dyrast. 
Jag brukar inte göra som alla andra och jag köper saffran i januari när ingen annan vill ha det! Sen blanda jag den med Cognac och moscovado socker, stoppa den i en tätt burk, i kylskåpet och sen är det bara att vänta och vänta… Man tittar förbi då och då och eventuellt fyller på med lite mera Cognac under sommaren. Denna “inlagd” saffran är helt fantastiskt och brukar ha den i alla mina saffransdegar och fiskgrytor. 
Jag håller på att testa och baka den alldeles godaste saffransbulle som går att baka. Det är super spännande och jag lovar att dela med mig av resultatet innan Lucia!  
I morgon ska jag till Göteborg och kolla läget på västkusten. Det blir säkert ett besök till Alvar & Ivar med bästa Fanny! 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienÅrets saffran!

Comments 9

  1. Anonymous

    Ett avsnitt av “Här är ditt kylskåp” skulle ha varit spännande från ditt hem. Och samla alla dessa små knep och knåp som du presenterar här i en egen bok.

  2. Pennelina

    Härligt! Själv har jag också testat något nytt i saffransbulle-väg… mer om det på min blogg i december 😀

    Något jag undrar över är hur man får rätt smak på arraksbollarna? Har testat olika essenser, men de luktar mer än de smakar…

    Kramar <3<3<3

  3. Anonymous

    Välkommen till Göteborg och Västkusten Sébastien!
    Ser fram emot ditt saffransbulle recept.
    Måste nog också testa att lägga in saffran på ditt sätt, har du några mått på socker/cognac/saffran?
    Mia

  4. nina

    Härligt! Jag brukar också köpa saffran efter jul, det går att få tag på riktigt bra priser då.

    Men det jag undrar är vart du hittar saffran som har hela märken? De jag köper är inte helkrossade utan lite halvkrossade som jag sedan maler. Men jag skulle gärna vilja ha hela märken.

  5. sebastien Boudet

    Ha ha Anonym… Hade något liknande i en artikel en gång…

    Vad bra Pennelina, ska kolla när din recept är på gång då! Arraksbollar kan jag inte hjälpa dig med.. Tyvärr 🙁

    Tack Mia! Tar 10 g saffran 100g moscovado socker och 100g cognac.
    15-20 g mix ersätter ungefär 1 g “rå” saffran.

    Nina: Svårt att säga eftersom jag har mina egna kontakter i Iran och då kan man bara köpa kilovis…
    Kanske finns någon som vet här??

Leave a Reply