Karameliserade mandlar med mjölkchoklad!

sebastien 12 Comments

Idag har jag gjort en variant på det Spanska garapinados. Ännu godare när man rullar dem i Valrhonas mjölkchoklad: Jivara. 
 Man kokar ihop 90g cassonade socker med 60g vatten och 5g havssalt. 
 Häll den nedkylda sockerlagen över mandlarna. 
 Och sen över en ugnsplåt med en glassfiber matta (eller silpat) 
 Stoppa plåten i ugnen på 200°C och rör då och då. 
 Et voila! Steg 1 avklarat! 
 Smält 800g mjölkchoklad: Mikro eller vattenbad, your choise! 
 Undertiden förbereder man en iskallt vattenbad. Jag plasta in den för att spilla vatten överallt. Lite finsalt kan man ha i också. 
Kolla in filmen för att se hur det går till. 
 Super fina och goda blev dem! 
En liten variant är att ersätta kakao mot kanel. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienKarameliserade mandlar med mjölkchoklad!

Comments 12

  1. Anonymous

    Hej Sébastien,
    Så gott det ser ut !
    Jag undrar en sak: ditt sockerlag kokar en stund. Vilket gradantal på termometern ska det vara ?
    Tack för ditt svar !
    CL

Leave a Reply