Franska munkar: Les beignets

sebastien Recept sött 7 Comments

Blanda i en skål och vispa ordentligt:
20g ljummet mjölk
100g frisk surdeg (som matades med ljummet vatten och mjöl och börja bubbla efter 1-2 timmar efter) (Om du vill baka med jäst kan du ersätta surdegen med 8g jäst och ändra mjölmängd till 250g)
5g havssalt
25g strösocker
125g ägg
-I en annan skål, sikta 275g vetemjöl och gör en fontän.
-Häl över det mixen och rör till du får en deg.
-Låt degen vila 30 minuter (autolys)
Oliver knådade 🙂
Och knånade och knådade!
-Knåda ordentligt under 10-15 minuter och blanda i degen 50g rums t°C osaltat smör och knåda ytterligare 10 minuter.
-Låt degen komma igång 2-3 timmar i rumst°C och under en fuktigt duk.
-Dela dina beignet i 25-40g bitar och forma dem som små bollar.
-Låt bollarna jäsa till dubbla storleken i den avstängda ugnen med en kastrull med varmt vatten i botten.
-Lägg bollarna i frityrolja uppvärmd på 180°C och fritera både sidorna 30-45 sekunder beroende på hur stora de är.
-Rulla de i strösocker direkt efter fritering.
-Hugo ville ha sin beignet fylld med Nutella och Oliver ville ha hallon/blåbärs sylt.
 -Jag tryckte fyllningen direkt i det varma munken!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienFranska munkar: Les beignets

Comments 7

  1. Paulo

    Sébastien, finns det någon skillnad mellan beignets och boule de berlin? Är liten sugen på den portugisiska boule de berlin (boule de lissabone?!) fylld med créme patissiére. Livsfarligt gott. Kanske testar din recept 😉

  2. Jacob

    Roligt med munkar! Jag gjorde receptet igår, är mängden mjölk verklig rätt? Jag fick ganska mycket mjöl över när degen hade bra konsistens. När jag ökade mjölkmängden till 100g blev det bra. Kanske skiljer sig mitt mjöl mycket från dit när det gäller hur mycket vatten det kan hålla.
    Det blev väldigt goda munkar! Testade hallonsylt och vanlijkräm, kanonbra.
    Tack för receptet!

    Mvh,
    Jacob

  3. sebastien Boudet

    Tobias: Du har bra smak på film fronten 🙂 Jacques Tati var så roligt!

    AB: Jag rekommendera vetemjöl utan tillsatser.

    Paulo: Det är nästan samma sak… Gott med creme patissiere 🙂

    Oscar: Testa gärna min recept och återkom med feed back!

    Jacob: Du missade väl inte 125g ägg eller hur? Annars så klart kan olika mjöl reagera olika.

Leave a Reply