Färska tagliatelle… Utan surdeg!

sebastien Uncategorized 10 Comments

Pasta degen ska vila i 12 timmar innan man kavla den!
 Alla barn var med och hjälpte till att kavla. 
Kavel och spår… 
 Fina blev det! 
Dock blev bordet inte så glad… 
Men resultaten var värt inköpt av sandpapper… 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienFärska tagliatelle… Utan surdeg!

Comments 10

 1. David S

  RÄTTELSE:
  I början på min kommentar glömde jag lägga till:
  ‘Snälla Sebastien’
  Och mellan ‘juste pasta’ och ‘/mvh’ skulle där stå: så skulle jag bli mycket glad!’

  Bläcket tog helt enkelt slut i WordPress.

  /David 🙂

 2. Erik

  Fantastiskt inspirerande har du några tips på hur man ska göra för att få raka och fina ? Det brukar dra iväg efter ett tag om jag har bara en passare att gå efter iofs ska set kännas lite personligt :))

 3. sebastien Boudet

  Ha ha David! Så blir det när man är bråttom!
  Vad är det du vill ha? Jag förstår inte… Recept?

  Tack Erik! Som du se på bilden med spår och kavel, jag gjorde som när man gör kanelbulle och använder kavel som “guide” för spåren och rulla mot vänster lite mellan varje pasta.

 4. Tobias

  Ser fina ut! Vet förresten du Sebastian, eller någon läsare, var man kan få tag i riktig semolina? Vad jag förstår är det inte riktigt samma mjöl som durumvetemjölet Kungsörnen säljer.

  Angående raka och fina: Om man lyckas kavla pastadegen till en kvadrat så kan man också vika den tills den får lämplig längd/bredd att den kan skäras med en vanlig kockkniv i ett tryck. Som guide kan man använda en skärbräda (dock inte allt för tung).

 5. Paulo

  Finns ett lättare sätt att få raka och fina tagliatelle. Tydligen, min kompis som har lärt mig, det är som de gamla nonna gör det. Tyckte det var ganska klokt när han visade mig. Nu ska jag försöka förklara med ord.

  Försök kavla ut degen till en rektangel, rula båda sidorna till mitten så att om man tittar på sidan ser det ut som en palmiere, då är det bara att skära små palmieres. Att lyfta pastan att torka är också lätt, med handtag på en träslev, ta det under pastan (precis i mitten vart båda sidorna träffas) och lyfta från bordet. Voilá, om allt gick bra kommer tagliatelle att rulla ut fint i luften.

 6. sebastien Boudet

  Tobias: Jag köpte bra semolina på Matpressen i Fredhälls… Tack för tipset med hur man skär pasta!

  Andreas: Har 1 äggula för 150g durum vetemjöl och lite vatten.

  Bra där Pennelina 🙂

  Bra tips Paulo, Tack!

  Philip: Köpte min i Frankrike för 10 år sen…

Leave a Reply