Brioche

sebastien 10 Comments


Godaste lördagsfrukost med mini briocher! 

Jag älskar brioche! Briochen är kungen av alla söta degar! 
Man kan forma degen på många olika sätt och idag valde jag att göra små brioche “ponpon”. Som ni ser i filmen är det jätte viktigt att inte inkorporera smöret från början men efter degen har börjat släppa från bordet! 
Hoppas att det smakar 🙂 

sebastienBrioche

Comments 10

 1. Johan

  Hej!
  Jag älskar det du gör och din bok är kanonfin!
  Jag har en liten fråga.
  När du bakar i stenugn, använder du dig av ånga då?

  Tack för inspiration!

 2. Galina Näsman

  Vad lustigt, jag har bakar en brioche också. Googlade och hittade receptet på Nanterre. Sitter och njuter av min brioche och så kommer du med din som är mer proffsig. Har du haft surdeg i den ??

  Hälsningar
  Galina

 3. Anonymous

  Hejsan! Fasiken vad du är duktig på det du gör. Såg på filmen till croisanterna att du använder dig av flytande surdeg. Det jag undrar är hur får man den flytande?
  Mvh Hanna

 4. Anonymous

  Jag önskade mig bara en sak i födelsedagspresent, det var din bok. Idag fick jag den. Den är såå fin. Jag har suttit i timmar och bläddrat och bläddrat. Jag njuter av alla vackra bilder. Den ger inspiration. TACK!!! Görel

 5. sebastien Boudet

  Tack Johan! Ja, det är viktigt med att ha ånga i början även om man baka i stenugn.

  Galina: Vad roligt att vi tänkte samma sak 🙂 Nanterre är god också och ja, vad det surdeg i den istället för jäst.

  Hanna: Tack snälla 🙂 Det är ju mitt jobb! Flyttande surdeg är flyttande från början. Det gäller bara att ha rätt mängd vatten så att den blir som pannkaks smet.

  Hej Sanna! Ja det var riktigt rolligt att vara hos er och baka med er alla! Hälsa hela klassen från mig 🙂

  Tack så myycket görel 🙂

 6. Magnus

  Hej Seb,

  gjorde briocher i helgen. Smakmässigt bra men de såg ut som sju svåra år…

  Några saker som du gärna får förtydliga;
  – Det står ingen tid eller temp för Nanterre
  – För Nanterre står det “gör istället tio bollar och sätt i en sockerkaksform…”. Jag tolkade det som istället för 20 små bollar så gör 10 dubbla (dvs heeela degsatsen). Kan nämna att de visserligen får plats i en sockerkaksform (med lite våld) men exploderar över alla kanter när det jäser 🙂

  Däremot jäste mina småbriocher inte alls i ugnen, de “smälte” istället… Nåt fel gjorde jag säkert.

Leave a Reply