Les-croissants

sebastien 20 Comments

Lika olika!
Et voila! Croissant behövde en tredje film 🙂 
Det var kul att vara med på nyhetsmorgon idag! Croissanterna jag bakade blev helt grymma trots allt värme och strul…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienLes-croissants

Comments 20

 1. Anonymous

  Hej Sebastien!

  När du gör din flytande surdeg, hur blandar du till den från början då? Allt det du gör ser helt underbart ut. Jag kan kolla på dina videor i timmar=)

  Mvh Hanna

 2. Maud

  Boken är super-läcker! Har mycket som måste testas. Har fått fart på min surdeg och bakat lyckade bröd = goda,Dock inte lika vackra som dina. Kul att du var på TV. Du skulle absolut få ett eget TV program, tror inte jag är ensam om att önska det. Lycka Till!

 3. Joel

  Tack för en superbra bok Sebastien! Jag testade att baka croissanter i fredags. Dock hade jag problem med att det bildades en massa luftbubblor då jag kavlade samt att degen kändes så “mjuk”. På dina corissantfilmer verkar degen vara så fast. Har du något tips för hur man ska undvika dessa luftbubblor?

  Återigen, tack för en underbar bok!

  Med vänliga hälsningar

  Joel

 4. sebastien Boudet

  Så klart Alexandra! Vad använder du dig för recept om det inte är hemlig 🙂

  Hanna: Ja, jag brukar ha den från början i degen men var försiktigt att den inte kommer i direkt kontakt länge med saltet eller socker (För söta degar) bara!

  Tack så hemsk så mycket Maud! Jätte kul att så många gillar min bok… Det känns nästan overklig! Det vore kul att göra TV men då ska det vara rätt sorts TV bara! Vi får se vad hösten har att bjuda på 🙂

  Tack Joel! Bakade du med jäst eller surdeg? Det är inte så farligt om degen känns mjuk. Du måste bara se till att smöret blir lika mjuk som din deg och då brukar det går bra! Det är regel nummer 1 för alla kavlade degar: Deg och smör ska ha samma textur! Hoppas att det går bättre nästa gång du bakar croissant!

  1. Alexandra

   Jag körde med kungsörnens pulvermix, orkade inte riktigt krångla till det. Det känns lite jobbigt att behöva göra egen smet.

   Har du återhämtat dig från chocken nu? Klart jag inte använder pulver. Kör recept på mjöl, vatten, flingsalt och hårt vispad grädde. Ska nog mixtra lite med smeten till nästa gång, de är jättefrasuga när de är nygräddade men har man på toppingen blir de alldeles mjuka. Mer smör kanske?

 5. Teresia

  Hade planerat att göra dina våfflor med surdeg i söndags…men planeringen missade att mata surdegen efter pavé-bakningen. Det fanns lite för lite kvar i burken. Nu är det bara att mata den igen och planera bättre nästa gång. Det fick bli ett recept med bakpulver istället, gick att äta det med 😀

 6. Joel

  Tack för ditt svar Sebastien. Jag använde jäst, det var nog problemet. degen jäste för fort.

  Har just bakat baguetterna från din bok, de bästa nånsin. Merci beaucoup 🙂

 7. Magnus

  Jag har funderat lite jag har gjort croissants massor med gånger nu och min sambo vill alltid ha croissant till helgerna och jag gör även Mandel croissant och Ispahan alá Pierre Herme…frågan är om man vill göra ham and Cheese croissants har du nån rekommendation där…för om man långjäser över natt så kommer väl skinkan och osten bli dålig vad tror du?

 8. Anonymous

  Hej
  Vi ska försöka oss på dina goda croissanter. Det finns surdeg att köpa nu men man ska tillsätta gäst är den ok at använda eller är det bättre med bara gäst med? om man inte vill göra surdeg…När croisanterna står i ugnen ned varmt vatten skall man ha lock på kastrullen eller ej? Om de vlir dubbelt stora innan 12 timmar skall man grädda då? MVh Birgitta

 9. Anonymous

  Hej,

  Försökte mig på croissanter. Lyckades jättebra med kavlingen och slagen, men missade på jäsningen… Nytt försök imorgon.

  Generellt sett, om jag vill göra degen på kvällen, när ska jag mata surdegen? Vad finns det för kännetecken på att den är redo att bakas med?

  /Simon

 10. sebastien Boudet

  Hoj… Här var det massor med obesvarade kommentarer… Sorry 🙁 Missade helt!

  Magnus: Ost och skinkan stoppar man i efter de bakades en första gång inte innan jäsningen 🙂

  Birgitta: Glöm köpt surdegen och satsa på recept med bara jäst om du inte orkar sätta igång en surdeg! Kastrullen ska inte ha locket på.. Du vill ha fukt in i ugnen! Lycka till!

  Simon: Surdegen kan matas bara några timmar innan man ska baka med om den mår bra och gärna med ljummet vatten eller dagen innan med kallt vatten. Surdegen ska bubbla fint det är extra viktigt när man jäser söta degar! Hoppas att det ska gå bättre nästa gång!
  Lycka till!

 11. Simon

  Tack för snabbt svar! Jag har redan en ny deg i kylen, skam den som ger sig.

  Killen i ICA-butiken undrade idag vad jag håller på med eftersom jag är där och köper smör nästan varje dag… 🙂

 12. Anonymous

  Vraiment bien ton livre “Den Franske Bagaren”, je l’ai feuilleté et j’ai fait les chouquettes (que ma fille a ingurgité 12 d’un coup! ). Quand je trouverai le courage, j’attaquerai les croissants et les cannelés, mes 2 favoris.
  Contente de voir qu’il existe encore des boulangers dignes de ce nom. Bonne continuation. 🙂
  Cordialement/Fatna (Helsingborg)

 13. Filip

  Hej.
  När jag försökte göra dom har så blev det misslyckat. I sista steget när dom skulle jäsa i ugnen hade smöret runnit ur crossianterna och dom blev alldeles blöta.
  Samma sak hände även när jag gjorde kanelbullarna. Någon som vet vad jag gjorde för fel?

Leave a Reply