Le mille-feuilles är först på listan!
Just det!! Jag glömde berätta om att jag hat börjat jobba med tidningen Gourmet på en serie som heter Gourmetskolan. I varje nummer av gourmet kommer jag under hela sommaren dela med mig av några riktigt franska klassiker. Recept är pedagogiskt förklarat utan att dumförklara alla fina Gourmetläsare 🙂
Vi fixade step by step processbilder för att minska chanserna att misslycka!
Et voilà! april nummer finns fortfarande ute… De gjorde en liten film om tidningen också, jag tycker att det är ett roligt sätt att göra marknadsföring med Youtube!
Sverige Bagare & Konditorer AB har fixat en Facebook “page” så för dig som håller dig informerat över det som pågår i branschen är det rätt läge att “gilla” sidan 🙂
Aktuellt på SBKs sidan är en liten debatt mellan Peter Larsson, VD för Delicato, några elever, några bagare och mig om hur mycket man ska låta industri involvera sig i konditori/bageri utbildningar… Diskussionen hittar du här.
Jag sätter igång en liten tävling 🙂
Gissa vilken dessert är med Gourmetskolan i maj nummer?
Första som svarar rätt vinner en signerat bok min 🙂
Lycka till!
Comments 51
Hej! Jag tror på Croassant i majnummret!
Mvh Milla
Éclair au chocolat
Macarons! 🙂
päron tarte, eller annan frukt i en paj med mandelkräm.
Jag gissar på pain au chocolat.
Jag gissar på Religieuse 🙂
petit-choux!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jag gissar Crème brûlée
Matts
Nej nej 🙂
Tartelette!
Jag gissar på Petit choux 🙂
La religieuse? Det skulle passa fint i Gourmet.
Crêpes
Urusel på franska desserter…..Crepe suzette au flambee kanske. 🙂
Glömde gratulera till Gourmetskolan 🙂 FÅr lov att provhandla ett nummer. Kan behöva lite inspiration, surdegarna surar bara hela tiden.
Det beignets ou des bugnes…. C’est de saison 🙂
Nytt försök: Charlotte kaka
En Soufflé kanske?
Sanna
OEufs á la Neige. /Catrin
Madeleine kakor…nej för lätt. Paris tuttar 🙂
Jag tror det är Savarin 🙂
Le mille-feuilles 😉
Choklad foundant 😉
Jag gissar på att det blir någon form av baba. Jag tror inte det är en baba du ska göra men en gissning är en gissning.
Hannes
Death by chocolate
Choquette, såna små söta saker.
Förresten, är det bara jag eller ska man “Vispa mjölk och mjöl” i varje steg? 😛
Kanelbullar.
Då gissar jag på galette! 🙂 *hoppas hoppas*
Tarte aux pommes!
Hej! Jag gissar på att du visar oss Le gateau basque.
Mvh Annika
Des profiterolles au chocolat 🙂
Kommer det bara att vara dessert klassiker? Annars så gissar jag på Brioche eller kanske Baguette!
Hallontartlett! Tror jag … Eller macaronger, kanske? 🙂 Asch, har säkert fel …
Bra kämpat allihopa! Vill bara påminna en liten regel till alla… Ett svar/ person! Så det gäller att vara säkert innan man svarar 🙂
Paulo: Vispa mjöl och smör 🙂 Jag tog fel PDF på bloggen 🙂 Oups…
Bleu, blanc, rouge Fransk Bärpaj
Dekorerad som franska flaggan…:)
jag tror på Charlottekaka 🙂
Jag som tror på Charlottekaka heter Kim Karlsson
you bring franskfeeling försättt så. 🙂
Clafouti aux cerises
Jag tror Glass au four (vet inte om du är bra på det men den är väl en klassisk fransk dessert och skulle passa i tidningen:-)
Tarte Tatin?
sablé breton kanske?
And the winner is……
Kim Karlsson! Sorry alex du var faktiskt den första som svarade rätt men man fick bara lämna ett svar:((
Kim, kan du maila mig ditt postadress så jag kan skicka din vinst! tavling@me.com
Jag vet, men eftersom Kim skulle få boken av mig som en överraskning så tipsade jag henne att svara istället . Kvinnlig list vet du 😉 men hon kommer att bli jätteglad, hon tittade i mitt ex länge
Grattis till Kim!
Tips 10 nummer av Gourmet för 179:-. På deras egen hemsida är priset 399:-
https://pernillawahlgren.jetshop.se/erbjudande-10-nr-av-gourmet-for-endast-179-kronor–valfri-premie–p-496-c-249.aspx
GRATTIS till KIM och tack för tipset Anonym! 10 Gourmet för 179 är skit billigt!
BRA KÄMPAT ALLIHOPA!!