Energi bars eller musli… Eller båda :)

sebastien 18 Comments

Jag gjorde ett skafferi rensning igår och hittade massor med trevliga frö, flingor, öppnade honung burkar av olika slag… 
Då fick jag en idé 🙂 Jag skulle göra sådana energi bars man brukar äta innan eller efter man ska/ha träna(t). Jag har gjort så himla mycket musli hela mitt bagare liv att jag tyckte att det skulle vara kul att testa ngt annat. 
Kolla vad snyggt det blev! 
Jag kokade alla mina honung och inlagda lingon med supergod kanel stång från Sri Lanka och blandade det hela. “Musli” massan fick stå under plast i rumstemperatur och vila under natten. Morgonen efter plattade jag det hela med en skärbräda och schling in i ugnen på 140°C för några timmar! 
Det blev kanon:) Nu gäller för mig att börja träna…. 
Jag hade lite av den massa över och jag gjorde också en “traditionell” musli med torkade hallon till barnen 🙂 Så gott! 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienEnergi bars eller musli… Eller båda :)

Comments 18

 1. Anonymous

  Underbart med bars utan en massa konstiga tillsatser och E-nr – naturliga och bra råvaror är oavkortat det bästa 🙂 Perfekt Seb!/ Malin

 2. Nathalie

  kanon bra tips!!ska ja definitivt prova såg super smarrigt ut, perfekt att ha när jobbdagen börjar kännas lite seg och enegin står på långt under noll…istället för att man börjar små äta en massa strunt…

  Hoppas allt är bra ha det toppen//Nathalie:)

 3. sebastien Boudet

  Njjää, tyvärr har jag 2 dåliga knä och borde inte springa:( Men jag ger blod 3-4 gånger varje år 🙂

  Malin: Jag håller med dig 🙂 Naturliga, enkla råvaror är alltid de bästa!

  Sara: Kul med din blogg och lycka till med ditt företag och dina praliner!

  Nathalie: 🙂 Allt är super bra med mig! Ha det toppen du med!

 4. Margu

  Det där var en riktigt smart idé! Måste definitivt prova någon gång. Är nötallergiker så de flesta sådana där bars går ju tyvärr bort för mig, men har aldrig tänkt på att man kan göra dem själv. Ser väldigt gott ut.

  Hur förvarar du dem sen när de är klara? Är det bara att hålla dem torra så de inte möglar, eller måste de stå kallt?

 5. Staffan

  Finns det någon ideal temperatur när man jäser? Vi har in matkällare i huset som håller ca 12-15 grader på sommaren skulle det vara en bra plats att jäsa bröden på? I köken har vi runt 30 grader en varm dag…

 6. Alexandra

  Med risk för att låta sådär äckligt klämkäck så kan man alltid promenera /från en med taskig höft sen en trafikolycka. Men visst är det kul att testa något nytt, jag försöker lägga in en by matutmaning varje månad. I maj ska jag göra grön currypasta t.ex. 🙂

 7. sebastien Boudet

  Alexandra: Recept… Tyvärr skrev inte ner och stoppade allt i en skål, rörde lite et voila… Nästa gång jag gör det skriver jag ner det och redovisa på bloggen!

  Margu: Kul att prata med dig om lite mera “enkla” saker än enzymer i mjöl 🙂
  Ja! det är alltid bättre när man gör själv:)
  Jag stoppade mina i en plåtburk men inte i kylen. Jag ser ingen handledning att de ska stå kallt.

 8. sebastien Boudet

  Staffan: Sä klart är det mycket bättre om man har ett rum där t°C är detsamma året om! Det finns ingen riktigt “optimalt”t °C… Det gäller att testa sig fram och hitta det som funkar bra för dig.

  Alex: Ha ha.. Äckligt klämkäck :)) Kul att pröva nya saker med för min del gillar jag när det involvera mjöl vatten och havssalt 🙂

 9. Staffan

  Ska till och beställa lite mjöl från Orga kvarn. 5 kg vete och 5 kg råg… Jag är även på jakt efter något bra dinkelmjöl som jag har blivit överförtjust i. Det är inte så roligt i de avseendena, när man bor ute i bushen. Svårt att hitta bra grejer i våra butiker. Till exempel i hemköps köttdisk så är 99 % köttfärs…

 10. Alexandra

  Ha ha, du vet vad jag menar 🙂 du får förresten säga till brorsan att baka mer macaronger 😉 det var slutsålt på flera ställen idag, och jag som var så extremsugen på en lakrits. Ha en toppen Valborg!

Leave a Reply