The great British bake-off kommer till Sverige!

sebastien 6 Comments

Tv4/Sjuan söker MÄN hemmabagare/konditor för en Svensk version av “The great British Bake-off”. Namnet lockar inte mig så mycket för att inte säga inte alls men, i Sverige kommer det att kallas för “Hela Sverige bakar”, mycket bättre namn tycker jag!
Hur som helst är de mitt i “rekruteringsprocessen” och det visar sig att det är bara tjejer som anmäler sig till tävlingen! Vart är killarna alltså?? Kom igen!
Här kommer ett liten beskrivning på hur programmet är utformat och är du en kille som älskar att baka bröd och dessert maila på en gång till Malin.

“The Great british bake off har gått i två säsonger på BBC och varit en stor succé.  I Hela Sverige bakar följer vi tolv passionerade hobbybakare, ung som gammal, från olika delar av Sverige i deras försök att bevisa att just de har vad som krävs för att bli årets bästa hemmabagare.
Varje vecka utsätts de tävlanden för utmaningar som kommer att testa varje del av deltagarnas kunskaper inom bakning. Det handlar om allt från bakningens grunder och tekniker till kreativitet, uppfinningsrikedom och nytänkande i allt från bröd till tårtor. För varje vecka som går blir utmaningarna svårare och svårare.
En jury bestående av två välrenommerade personer bedömer bakverkens kvalitet, smak och utseende. Den deltagare som klarar sig sämst måste lämna tävlingen.
I ett rafflande finalprogram står tre finalister kvar och den av dem som presterar bäst koras till Sveriges bästa hemmabagare och får ge ut en egen bakbok.”
Just det, i juryn kommer det stå Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienThe great British bake-off kommer till Sverige!

Comments 6

  1. Saffron Sugar

    Jag vet att många svenska män tycker att det är fjantigt med kakor o så,det såg man ju till exempel på masterchef när de skulle baka (katastrofala) macaronger och det var massa gnäll om att det var en “tjejgrej” (töntig attityd tycker jag) och att som kille får man bara tycka om typ plankstek… så det förvånar mig inte så mycket att det var så ont om manliga sökande. Men synd är det allt! Mesigt!

  2. sebastien Boudet

    Ja 🙂 Det är saffranspannkaka! De godaste jag har ätit faktiskt… På det lilla kaffe “gula huset” i Visby.

    Saffron Sugar: Eller hur! Brorsan och jag som gör så många macaronger varje dag känner absolut inte att macarong är en tjej grej! Det finns massor med bra killar som bakar här ute men de vill inte baka jävla cakepops eller cupcakes och jag förstår de! Det finns så mycket mer än det i dessertvärlden!
    Jag ser fram emot oxå att se på programmet och hoppas verkligen på att det blir bra, inte bara produktion mesigt med oxå innehållet alltså!

Leave a Reply