Comments 23

 1. Olle

  Hej Sebastian, tack för bra film. Jag försökte baka brödet enligt ditt recept men det blev bara jättekladdigt. Tips? Sedan jäste den dåligt, men jag tror att det berodde på dålig jäskraft i surdegen. Hur vet jag när surdegen har “rätt” jäskraft? Mvh, Olle

 2. Robert

  Så häftigt och se hur du gör! har gjort några pave men dom åker i jäskorg för annars har dom flytit ut så mycket vill inte ha det. Nu ska det testas utan jäskorg.

 3. Anonymous

  Har din bok, som för övrigt är helt fantastisk, och bläddrar ofta i den.
  Härom dagen bestämde jag mig för att testa din durmpavé. Matade min surdeg några gånger på raken för att få riktig kraft i den och satte sen degen efter dina instruktioner. 24 timmar i kyl. Fixa o trixa lite. Tyckte inte degen jäst riktigt som jag vill men jag fortsatte till nästa steg. 24 timmar till (blev bara 20). Tog ut degen i god tid och lät den få nära nog rumstemperatur. Formade till lite, mjölade och snittade…och för första gången nånsin föll inte degen ihop 🙂 Den höll sig uppe. In i ugnen…lite vatten i tråget i botten och igen med luckan. Bakade av brödet i ca 45 minuter. Luftade lite då och då.
  Tog sen ut det och lät det vila i ca en timme.
  Provsmakningsdags. Ett helt underbart bröd. Frasig skorpa och segt inkrom. Och smaken….så mild och inte alls så syrlig som jag hade trott efter 44 timmars jäsning!
  Förmodligen det godaste bröd jag bakat…nånsin!

  Hälsningar
  Lars

 4. Sandy

  I affärerna säljs endast Finax eller Kungsörnens Durumvetemjöl. De är väldigt finmalda, inte alls så grovt som man skulle vilja önska (se Seb’s video). Har någon träffat på något annat märke än de två ovan? Tell me tell me.

 5. Anonymous

  Hej, tänkte bara tipsa om att Limabacka kvarn har ett härligt durumvetemjöl! I Göteborg kan du hitta det i ekoaffären i Linné på nordenskiöldsgatan 18! För övrigt kan man gå loss på alla deras varor, ex. säljer de oraffinerat franskt och norskt havssalt 😉
  /Janina

 6. Simon

  Hej,

  En fråga:

  När jag bakar bröd brukar jag använda mig av brödkorg. När jag vänt upp degen på spaden ser den fin och hög ut, men så fort jag snittar den – inte vidare djupt – så faller den isär en hel del, detta fortsätter sedan i ugnen där den öppnar sig jättefint i snitten men sväller mer på bredden än på höjden.

  Har jag missat något? Brukar man kanske vänta innan man snittar så att degen hinner spänna av?

  Mvh,

 7. Casper

  Hej! Först och främst vill jag tack för en härlig blogg och bok! Den är verkligen jätte fin. Jag undrar vad är det för slags plast du använder, som du lägger degen i? Hur stora är lådorna? Mvh / Casper

 8. Linnea

  Hej jag har nyss bakat enligt ditt recept på durumpavé och det är första gången jag bakat för hand och jag försökte använda din teknik. Oj oj, jag kände mig fullständigt euforisk, vilken skillnad att bearbeta degen med händerna! Känner mig nästan lite förälskad i min deg och mitt bröd, kan inte vänta på att baka igen! Tusen tack för en underbar blogg!

 9. petter

  hur i katten kan din deg va så fin å elastisk efter 48 h i kylen?
  är det väldigt kallt i din kyl? eller är “vanligt” typ (änglamarks vetemjöl) för dåligt? Eller arbetar jag degen för hårt med min gamla husqvarna?

 10. Christoffer

  Hej Sebastien, min mor skickade just din bok till mig i Miami. Jag forsoker mig pa din Pave och tittar pa filmen. Min deg verkar mycket “blotare” an din. Beror det pa luftfuktigheten har? Ska jag justera med mera mjol??

  Tack/Christoffer

 11. Thèrése

  Hej,
  Du har alltid så härlig musik i dina filmer. Vad heter musikern/musikerna?

  Tack för en underbar blogg och en jätte bra bok! Sedan jag köpte den har jag alltid en pavé på gång 🙂

  Vänligen
  Thèrése

 12. Martin

  Hej!
  ÄLSKAR denna video. Tittar på den minst en gång i veckan. Har bakat surdegsbröd i någon månad nu och med ditt pavérecept blir resultatet toppen. Men ett problem, framförallt estetiskt, är att mitt bröd spricker upp på undersidan när jag gräddar det. Vad gör jag för fel?
  Tack för inspiration!
  Martin

 13. Esmeralda

  Hola Sèbastien,
  Me gustaría saber la fuerza de la harina de trigo que usas para hacer este pan y el tipo de trigo duro, ¿se puede usar rimacinata?
  Un abrazo y gracias
  Esmeralda

Leave a Reply