Jag gör min Tv inskolning på söndagar…

sebastien Uncategorized 24 Comments

På söndag är det premiär… 

Ni som följer mig på FB vet redan, men för alla andra kan jag berätta att jag kommer att baka på Tv4 nyhetsmorgon på söndagar och under hela hösten. Det kommer att blir super roligt och så klart extremt lärorik för mig. Att jobba med/på TV är ingen lek, det är ett yrke och det känns som att jag har så mycket att lära mig. 
För lilla jag som längtar och längtar att få ha ett eget TV program kommer detta blir ett perfekt inskolning:)) 
Jag har redan en plan över vad jag kommer att göra mina 2 första söndagar men kom gärna med förslag… Nu kan ni påverka på riktigt, så gör det! Alla tips, idéer och råd är välkomna! 

Idag är det boksignering på mitt fd bageri Petite France. Kom gärna förbi mellan kl 13.30 och 14.30 för att få din “franske bagaren” bok signerade eller bara för en kram!
Vi ses! 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienJag gör min Tv inskolning på söndagar…

Comments 24

  1. Ann-Charlotte

    Vad himla roligt! Det är så kul med riktigt brödkultur och någon som brinner för kvalitet och bara över rena glädjen!

    Hade väldigt gärna velat komma till Petite France men bor tyvärr i annan stad. Det är inte så att du planerar något ‘framträdande’ i Norrköping så man skulle kunna få tag i en signerad bok. Eller den där kramen för den delen 😉

    A bientôt
    /Ann-Charlotte

  2. Maria Räntilä

    Verkligen spännande och roligt att det kommer mera bakning i tv.
    Lycka till!!

    Jag tycker också att du ska komma neråt östergötland och signerade din bok 🙂

  3. Anonymous

    GRATTIS! Vad kul! kommer sitta som klistrad. Men om någon på fyran läser här och kan bestämma så ändra så att det inte blir så upphackat hela tiden. Låt Sebastien prata till punkt!! Skippa reklamen under Sebastiens tid i rutan!! Sänd den innan och efter. Enkelt om man vill.Har slutat titta på morgontv eftersom det är så upphackat speciellt under matlagning med kockar och ev nu med bagare. Nu måste jag ju titta iaf, men om det blir för mycket reklam så……..
    Ettan och tvåan vad håller ni på med??!! Ge Sebastien ett program!!

  4. Rebecca

    Grattis och roligt att du vill ha ett eget program,
    att påverka dig vad du ska göra , för moig personligen är hur man knådar, hur ska brödet kännas och se ut när det jäst klart eller hur man snittar och temperaturen i igen och förutom det…. Franska kakor

  5. Jeanette

    Jag ska också titta, men har nu gett upp surdegsbakning. Jag KAN baka, har bakat till min familj (6 nu vuxna barn) i drygt 40 år, men lyckas aldrig med surdegsbakningen, trots ihärdiga försök, bra råvaror och olika recept. Så nu blir det jästbakning ett tag.

  6. Anonymous

    Hej där & stort Lycka till!!
    Är lycklig innehavare av Den Franske Bagaren & står numera med armarna upp i deg & mjöl. Så fantastiskt roligt:-)
    Jag önskar se hur du arbetar degen & hur den ska se ut i olika stadier.Svårt i början med känslan för degen….
    Har bokat första parkett i TVsoffan!
    Kram

  7. Mona

    Vilken roligt överraskning idag när jag knäppte på tv’n! Jag satt klistrad och fascinerades över din poetiska hyllning till surdegsbrödet. Själv har jag bakat surdeg i flera år nu, men aldrig har jag sett rekommendationer att inte knåda. Positivt! Enl alla andra ska man knåda lääänge. Ser fram emot fler program med dig. Du inspirerar. Hoppas du får ett helt eget program/serie som motvikt till alla matprogram 🙂

  8. Anonymous

    Saker som är bra att ha (utan att lägga ut en smärre förmögenhet) när man bakar hemma kan du väl prata om! Vi har svårt med hanteringen av surdegen inför gräddningen, antingen fastnar den i korgen eller så sjunker den ihop när man lägger över den på plåten.
    Och bakdukar, vad sjutton har du för material? Vår linneduk blev bränd i ugnen när vi bakade dina baguhetter!
    Mvh Jenny

  9. Robert

    Kul att se dig på tv’n idag sebastien blev lite förvånad…men kul…PTn som var där verkade lite skeptisk till bröd dock 😀

    Jenny varför gräddar ni linneduken med baguetterna det ska ni inte göra…man brukar bara använda linne dukarna vid jäsningen…

  10. Anonymous

    Visst knådar du degen mer än vad som visades i rutan? Matar du alltid din surdeg 2-3 timmar innan bakning? Inte bara kvällen innan? Det kanske är därför inte min deg blir lika elastisk som din?!Eller bearbetar jag den för hårt? Har inte märkt att den skriker 🙂 men jag får väl skärpa till hörseln:)) En sista fråga! Hoppas du orkar med en frågvis! Degen du stjälpte upp ur lådan, tog du den direkt ur kylen? När jag gör det känns degen så hård. Din deg ser så smidig ut, men det kanske beror på att du är proffs och stark i nyporna. Jättekul och lärorikt att se dig på tv. Lycka till med söndagarna!

  11. Anonymous

    Ett tips: Vill ni se Sébastien från i morse, finns det klipp på tv4.se. Jag tittade nu ikväll och det var riktigt kul att se. Tack, Sébastien för detta! /Anjela

  12. Henke

    Jenny:: Bakspadar kanske du kan använda. Finns nog att köpa, men är ganska enkla att tillverka. Jag gjorde mina av 10 mm Playwood. Sågade ur dem med sticksåg och filade och slipade framkanten så den sluttar.

  13. Gotlandsbagaren

    Äsch, bifogar klippen här så slipper ni leta:
    http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=konditorn_sebastien_boudet_bakar_surdeg_pa_riktigt&videoid=2213419

    http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=sebastien_boudet_knadar_surdegen&videoid=2213425

    http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=sebastien_boudets_surdegsbrod_ar_klart&videoid=2213437

    http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=sondagsfika_bestaende_av_surdegsbrod&videoid=2213441

    Otroligt bra att detta sprids. Snart kanske svenska folket uppskattar gott långtidsjäst bröd istället för en industriell bakad limpa.

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/02/langsam-jasning-var-det.html

  14. sebastien Boudet

    Förlåt mina fina vänner att jag är så trög att svara på alla era kommentarer! Jag läser allas på min mobil medan jag håller på men kan tyvärr inte svara då…
    Sen blir det som idag: Jag måste välja mellan att skriva ett nytt inlägg eller svara på era kommentarer 🙁
    Om bara dygnet hade några timmar till…
    Tack för alla fina ord, ni gör så mycket för mig! Tack tack tack!!

Leave a Reply