Tiden arbetar för mig…

sebastien 12 Comments

Kolla vilket fantastiskt gäng jag hade före veckan! 
Det är fullfart med kurser just nu… Hemmabagare, yrkesbagare, skolor, restauranger etc… Det är så roligt att undervisa, lära ut det man vet, det man älskar! 
Nu är det dags igen! Om några minuter ska jag hoppa in i bilen och köra mot Petite France och håller en kurs för hemmabagare. Nyplockade röda vinbär ligger i en kastrull täckt av cassonade socker, Muslin ligger i blöt och gotta sig sakta men säkert och min surdeg är ny matad… Jag kan åka hemifrån i lugn och ro. Det händer saker medan jag är borta… Så ska det vara! 
Trevlig söndag alla vänner! 
sebastienTiden arbetar för mig…

Comments 12

 1. sanna

  nämen titta, där är vi ju!
  åh, jag har tänkt skriva så många gånger och berätta hur fantastiskt det var att gå på kurs med dig. inte bara för att du är så vansinnigt kunnig och pedagogisk, men också för din passion och kompromisshet – du sprider verkligen elden omkring dig där du går! jag känner mig fulltankad med raketbränsle, redo att ta mig an livsmedelsindustrin från mitt lilla gräsrotsperspektiv.
  och bakandet: otroligt olägligt nog GICK MIN UGN SÖNDER lagom tills jag kom hem från kursen, så jag har en dryg veckas uppdämt bakbehov som hotar att driva mig till desperata åtgärder.. jag överväger att bryta mig in hos grannen och tjyvbaka i deras ugn. alternativt bygga en egen ugn av lera på balkongen. hur som helst gläder jag mig åt att ha en surdeg med en så rik historia som din, och den ska jag bannemig hålla liv i så att jag en gång kan säga till mina uttråkade barnbarn “denHÄR surdegen förstår ni barn fick jag en gång av sebastien….”
  tusen tack igen för allt!

 2. Anonymous

  Anonym sa…

  Har alltid läst deg skall köra på maskin jätte länge,för den bliver elastisk,men du skriver bara et par
  minuter.Undra vad det är du gör för det bliver sån där vi så på tv om du vill ut med det:)))

 3. sebastien Boudet

  Tack Emma! Vad kul att du bloggade om den fäjka surdegen som säljs in i mataffärerna! Bra inlägg och väldigt fina bilder! Ska följa dig i framtiden!

  Nej men Sanna… TACK för dina fina ord! Så snällt av dig att bara ens ta av din tid och skriva om hur du upplevde före helgens kurs! Så otroligt motiverande för mig att några timmar spenderade runt en surdeg och en stenugn kan göra så mycket! Jag är så engagerade på grund att ni är Så värda det!
  Massor med kramar!

  Anonym: Jag svarade på samma kommentaren ett antal gånger nu… Jag säger det igen: AUTOLYS… alltså TID!!! Det är min hemliga ingrediens!

 4. Anonymous

  Kommer du att ha en uppföljningkurs, typ steg 2? Gick din kurs för snart ett år sedan och tycker det vore kul att lära lite mer…. Får dock en himla mycket inspiration och tips från din blogg! Hälsningar Christin

 5. Maria Räntilä

  Jag skulle så gärna vilja gå en kurs. Är det helt fullbokat hela hösten/vintern?
  Kan man skriva in sig på en lista för nästa gång du ska ha kurser 🙂
  Mvh Maria

 6. Anonymous

  Hej så grym du är som lär ut dessa fina kunskaper. Som Christine så gick jag med en kurs förra året och skulle mera en gärna gå en typ steg 2 kurs jag med, längtar och hoppas att du kan fixa det.
  Robert

 7. Emelie

  Tack Sebastien för en otroligt inspirerande kurs. Du är så kunnig och lär ut från hjärtat. Nu bakar jag inte bara kakor och bakelser på mitt lilla café utan börjar lite smått med även bröd, det är jättekul! Övning ger färdighet, precis som att cykla. Tack ännu en gång för att du delar din passion för bakning, bröd, mat och bra råvaror. Kurs 61

 8. sebastien Boudet

  Christin och Robert: JA, det vore jätte kul att fixa en kurs Steg 2… Min endaste problem är ju tidsbristen just nu. Efter min sommar program har jag fått en hel del att göra och jag har bestämt mig för att prioritera konditori/bageri skolor nu fram till jul. Jag har kritiserat skolorna och vill inte vara “en som kritisera och gör ingenting”. Låt oss planera en sådana kurs till våren 2013! Återkommer!

  Anonym: Ingen problem, förlåt om jag lät irriterad 🙂

  Anonym 2: Tack för tipset! Grymt! Köp köp!

  Maria: Kurserna är fullbokade men jag släpper snart nya datum fram till jul. Maila till kurserbrodpassion@me.com och anmäl dig till Eva så får du veta vilka datum det blir.

  Ultimate cake: Instämmer! Super skönt gäng 🙂

  Emelie: Vad glad jag blir! Jag lovar att komma förbi och hälsa nästa gång jag kommer till Norrköping!

Leave a Reply