Igår måndag var jag på Nyhetsmorgon och bakade surdegsbröd på kulturspannmål som enkorn, emmer, kamut och dinkel. Här är länken till tv4 play…
Jag menar på allvar när jag säger att bröd är kärlek 🙂 Det syns ju!
Här är en deg på 50% emmer och 50% enkorn! Den blev helt fantastiskt!
Bakat inne i studio i en gjutjärn gryta!
Comments 4
Hej!
Fantastiskt roligt att du lyfter fram de gamla kultursorterna och alla dess positiva egenskaper mm. Vi hoppas på att fler bönder ska våga sig på att testa och odla detta i våra trakter!
Hej! Har du något bra tips på vart man kan köpa spannmål ifall man vill börja mala sitt egna mjöl? Tack på förhand!
Hej kan man laga detta bröd till en gluten allergiker då det inte ska innehålla gluten efter jäsning och gräddning??
Hej!
50% emmer och 50 % enkorn låter superspännande och gott, men var hittar jag mer exakt beskrivning för hur man ska gå till väga?
Vänlig hälsning
Anna