En riktigt tidning för “bread lovers”

sebastien 9 Comments

I den nya nummer av tidningen BREAD finns det ett engagerad intervju av lilla jag… 
Ett fantastiskt arbete av Jarkko laine! Tidningen är genomgående såå intressant… Alltså ingen reklam, ingen dubbelmoral och ingen bull shit! Ladda ner ditt exemplar av tidningen BREAD här. Och blir inspirerad av fantastiska bagare som Amerikanen Mike Zakowski och chinesiskt hemma bagaren Ying Shi.
Ett mycket väl gjort inlägg om hur man kommer igång med sin surdeg också ingår i detta nummer. 
Surdegsbrödrevolutionen fortsätter! Man tror att det pågår bara i Sverige men så är det inte! Världen runt arbetar 1000 tal fantastiska bagare, bonde, mjölnare, forskare, dietist, läkare, journalister… mm för att återuppliva “det äkta brödet” i vårt samhälle. 
Fler och fler vettiga och framförallt oberoende studier poppar ut och bekräfta det vi alla surdegsbagare och förespråkare av ren mat har kämpat för alla år. 
Fler och fler börja äntligen inse att vi har bara förstört brödet (och mycket annat!) genom att industrialisera tillverkningen. 
Alla tillsatser, våldsam knådning, industrijäst, dålig kvalité på spannmålen har gjort bröd till ett farlig livsmedel idag! 
Kommer ni ihåg, ni som skrattade åt mig de senaste åren och inte tog på allvar det jag berättade för er? 
Ni som försvara ett självdestruktivt koncept kring vår viktigaste livsmedel baserat på dåliga mjöl laddat med ascorbinsyra, amylaser och tillsats gluten! 
Ni som förespråka intensivt knådning och snabba jäsning! 
Jepp… Det vänder sig nu, så häng med eller brinn i en tillsats helvete… Eller mindre dramatiskt, byt yrke och låt de som verkligen brinner för äkta bröd göra det vi älska som mest! BAKA MED KÄRLEK OCH FÖR KÄRLEKENS SKULL! 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienEn riktigt tidning för “bread lovers”

Comments 9

 1. Nathalie

  Skall genas undersökas detta:)!!!
  Och du tack så jätte mycket för 2 otroligt givande dagar, tack för att du delar med dig av dina kunskaper, fick en massa ny förståelse för surdeg, och en massa annat nytta, mitt intresse och min frustration bara växer, vill så mkt men vet inte hur jag gå till väga!!

 2. Anonymous

  Hejsan!

  Jag kan inte påstå att jag kan baka men jag fastnade för din entusiasm på tv, det bara lyser genom rutan! Var tvungen att titta in på din sida och sitter nu med ett leende på läpparna efter att ha läst ditt fantastiska sommarprat. Det är underbart att läsa, se, höra människor som verkligen brinner för sin sak som har hittat det som gör dem lyckliga det som får liver att kännas härligt.
  Du är verkligen en inspiration med din äkta kärlek för det du gör!
  Stort lycka till med allt, jag kommer fortsätta följa dig och förhoppningsvis hittar jag det som är min passion och gör mig lycklig 🙂

  /Ulrika

 3. Jarkko Laine

  My Swedish is rusty (I should practice more, I know), so I’ll just say this in French: Merci beaucoup, Sébastien! 🙂

  It was a pleasure to talk with you and to include your interview in the magazine. All the best!

 4. sebastien Boudet

  Ulrika: VAd roligt att du hittade hit 🙂 Tack för otroligt fina ord som verkligen värmer! Det gör otroligt lycklig att få höra att min passion för mitt yrke känns genom rutan och jag lyckas når fina människor som till ex du 🙂
  Kram

  Jarkko: Well so is my written English :)) I really enjoyed reading the last issue of your magazine “BREAD”. It is no revolution without newspappers! Thanks

Leave a Reply