Högstatus för bra mjöl… NÄR???

sebastien Uncategorized 11 Comments

Visst är det fantastiskt när man bakar med bra mjöl… Man känner sig hel! 
Det kommer att ta tid för att få alla “riktiga” bagare(nu menar jag inte illa med “riktiga” men dvs bagare som blanda sina egna degar, jäser de och bakar de…) att förstår hur viktigt är kvalitén på mjölet i bröd! Det låter helt galet men tyvärr är det så att fortfarande de flesta inte riktigt förstår eller vill förstår hur viktigt det är. 
Gårdagens After Work med Bageriförbundet Stockhom (SBK) bjöd på både intressanta (och de som var intressanta var verkligen det) och förbanna mig helt orealistiska samtal! Ursäkta min franska nu men  bland alla som finns är det några riktiga idioter som blanda vatten, mjöl och salt (och tyvärr massa annat) i vår fina land! 
Jag har sagt det 1000 gånger och säger det igen: Man kan inte baka bra bröd med dåligt mjöl! Och man kan inte kalla sig för bra bagare om man bakar med industrimjöl laddat med industriella tillsatser! Det har visst fungerat fram tills nu men hur länge till tror ni att ni ska lura era kunder? 
Vill du byta mjöl och börja baka med bra mjöl utan massor med tillsatser? Behöver du hjälp eller råd med det, hjälper jag gärna till! Inga villkor, inga pengar och inga snack… Bara bra deg på bakbordet! Ni vet vart jag finns, det är bara att ringa!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
sebastienHögstatus för bra mjöl… NÄR???

Comments 11

 1. Anonymous

  Jag undrar när det kommer nya datum till surdegskurs för hemmabagare? 🙂 Jag längtar efter att gå kusen och när jag äntligen skulle boka så var platsena slut. Vänligen Elisa (lundahl.elisa@gmail.com)

 2. Gabriella

  Hej Sébastien! Jag vill verkligen baka med mjöl utan tillsatser men hittar inget… I något av dina tidigare inlägg berättade du har en länk (eller var det kanske en karta) på bloggen där bra mjölnare är utprickade, men den hittade jag inte den heller. Så var kan jag hitta detta fantastiska mjöl? (Jag bor i Helsingborg). Tack för din hjälp! Förresten, ditt sommarprat i somras var oerhört fint! Tack och hej, Gabriella

 3. Nathalie

  Gabriella: Kartan har du här på hans blogg om du bara scrollar ner en bit, sen står det visa kvarnarna i sverige på en större karta tryck där så får du upp det!! Lycka till baka med stolthet om du kan jag önskar jag hade den möjligheten!! Hoppas du finner det du letar efter:)!!

  / /Nathalie

 4. Anonymous

  Hej Sebastien,

  Skulle du vilja lägga ut ett recept på Grekiskt bondbröd gjort på surdeg? Jag har letat efter ett bra recept på nätet men ej hittat något.

  Mvh
  Hanna

 5. sebastien Boudet

  Hemskt ledsen Elisa… Men det har varit hårt tryck på kurserna i år! Jag vet inte hur länge till jag kommer att hinner med att göra kurser för hemmabagare men jag hoppas på nya datum till början på 2013! Maila Eva och du få ett mail så fort vi har spikar datumen.

  Gabriella från Helsingborg! Som Nathalie skrev är det bara kolla på min karta och/eller pressa dina lokala matbutiker att ta in bra mjöl utan tillsatser i sina butiker! Lycka till och kul att du gillade min sommar i P1!

  Hanna! Grekiskt bondbröd :)) Varför inte! Ska testa och förhoppningsvis dyker upp recept på bloggen!

 6. Anonymous

  Idag var jag inne på Konsum i Mitticity här i Karlstad och ´(nästan) varenda mjölsort var med askorbinsyra….men, vet du vad som var värst? Lantmännen har ett mjöl där det står att det är bra för/till surdeg!!! och sen när jag tittade i innehållsdeklarationen så innehöll det likförbannat askorbinsyra!!!! Jag blev så ARG! HUR kan man göra så???? Jag har nästan lust att höra av mig till Lantmännen med mina synpunkter. Vad tycker du?/Anjela

 7. Unknown

  Hej Sébastien! Har bakat surdegsbröd någraår och brinner för det. NU har jag köpt din inspirerande bok och vill prova att baka med levain. Följer ditt recept i boken och har några frågor som har med receptet att göra. Det står att jag ska använda 300g surdegsgrund men surdegen är större än 300g. Ska jag använda allt eller 300g? HUr förvarar jag levaindegen? Sedan utgår jag ifrån att jag gräddar resten av degen som jag inte spar till framtida bakningar. Tack för att du delar med dig av ditt engagemang! Vänligen, Ann-Sofie

Leave a Reply